11. Weekend Media Festival od 20. do 23. septembra: Još samo tri dana do najboljeg Weekenda u godini

Još samo tri dana ostala su do početka 11. Weekend Media Festivala, najvećeg događanja za medijsku i komunikacijsku industriju u jugoistočnoj Evropi koji se održava od 20. do 23. septembra u staroj Tvornici duhana u Rovinju. Ovogodišnji Weekend Media Festival iznenadiće novim dvoranama i formatima, zanimljivim predavačima te brojnim panelima na kojima će se inspirisati više od 5000 učesnika.

Među brojnim panelima ističe se West Wing - kako savetovati predsednika, na kojem će vodeći savetnici premijera i predsednika iz regiona otkriti s kojim su se sve izazovima susreli u svom poslu.

- Svakako je to bila ratifikacija Istanbulske konvencije, kao i celi pokušaj rušenja nagodbe u Agrokoru koji, srećom, nije uspeo. Uz to, izazov je bio pokušati uticati na sam proces rada i stvoriti tim koji diše kao jedan, to je ključan preduslov za uspeh - otkrio je Krešimir Macan, bivši posebni savetnik predsednika Vlade RH za strateško komuniciranje.

Iz Slovenije stiže i Stojan Pelko, bivši savetnik Samuela Žbogara, posebnog predstavnika EU na Kosovu, dok će o svojoj saradnji i o tome sluša li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriti njegova dugogodišnja savetnica za medije Suzana Vasiljević.

- Mnogo vremena provodimo razgovarajući. Često se ne slažemo, dođe ponekad i do oštre razmene mišljenja, ali mislim da je to normalno i zdravo. Najveća opasnost za jednog lidera jeste da se okruži ljudima koji neće hteti ili smeti da mu ukažu na greške - kazala je Vasiljević.

Kako je tekla razmena mišljenja s "Vatrenima" izvan i na sportskom terenu, na Weekendu će otkriti fudbalski selektor Hrvatske Zlatko Dalić i tako s nama podeliti nepoznate detalje iz Rusije. "One on one" s Dalićem biće prilika da saznamo kako je s reprezentacijom uspeo da ostvari neverovatan niz pobeda i baci Hrvatsku u delirijum kakav dugo nije viđen.

Deo programa 11. Weekenda biće posvećen partnerima festivala, Nemačkoj i Francuskoj. Gosti iz vodećih evropskih velesila predstaviće nam svoje najbolje marketinške, medijske i poslovne prakse. Christine Amtmann i Elsa Comby predstaviće publici televizijski kanal ARTE, jedan od pionira digitalnih medija koji je na području kulture i informacija zakoračio izvan nacionalnih granica.

Francuski stručnjak za sigurnost Eric Léandrii osnivač Qwanta pojasniće kako funkcioniše prva tražilica koja štiti slobodu korisnika te se brine da digitalni ekosistem ostane zdrav. Na Weekendu nas čeka i Gobelins, vodeća škola animacije na svetu. Koja je tajna uspeha francuske animacije zaslužne za animirane filmove "Kako je Gru ukrao mesec" te "Astérix" otkriće Cécile Blondel, upravnica međunarodnih odnosa ove prestižne škole.

Uz zanimljive teme i rasprave, ni ove godine neće nedostajati dobre zabave. Ovogodišnji Weekend otvoriće, uz nezaboravne hitove Olivera Dragojevića, muzička diva Zdenka Kovačiček i pevač Marko Tolja uz pratnju jedinstvenog Jazz orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom Mirona Hausera.

Pozornicu će u petak zauzeti poznati hip-hoperi "Bolesna braća", a na subotnjem partiju "Weekend Goes Global" posetioci će po prvi put uživati u nastupu međunarodnih zvezda. Veliko finale ovogodišnjeg Weekenda rezervisano je za belgijski duo "2manydjs" koji će razigrati posetioce najboljeg Weekenda u godini.

Izvor: Promo
Foto: Promo

weekend media festivalWeekend Media Festival Rovinj