JESENJE LICE DŽINSA: U trendu su različiti krojevi i nijanse teksasa

Ako ste mislili da ćemo sa odlaskom leta, tokom kojeg smo na sve strane gledali šortseve od teksas platna, džins viđati samo u vidu farmerica, znajte da nije došlo vreme da mu kažemo zbogom. Naprotiv, on će nas uvesti u jesenje dane u najrazličitijim oblicima i nijansama plave.

Kada je reč o pantalonama, možete da se opredelite za klasične farmerke, ali i one sa visokim strukom i veoma širokim nogavicama, a na modnoj sceni su ponovo prisutni i takozvani "tregeraši" ispod kojih se kombinuju čak i elegantne košulje sa karnerima, ali i kombinezoni od džinsa, sasvim jednostavni ili na nogavicama ukrašenim cvetnim dezenom.

Na raspolaganju su nam i zanimljivi krojevi sukanja, najčešće midi ili maksi dužine, uske ili široke, kojima pečat daju nitne ili neobično kopčanje. Vratili su nam se i mantili od teksas platna, a tokom jesenjih meseci nosićemo i košulje i jakne od ove veoma izdržljive tkanine, samo stilizovanije nego prethodnih sezona. Naime, pojedini dizajneri su džins iskombinovali sa nežnim tilom, tako da providni rukavi tradicionalno sportskim odevnim predmetima daju i tračak glamura.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

džinsfarmerkejaknekošuljeTeksasvez