RELAX TAI CHI KAO NAČIN ŽIVOTA: Srpske misice u Porto Karasu dan počinju vežbama sa Dragom Vulinovićem

Pripreme srpskih misica u Porto Karasu u punom su jeku, a jedan od trenera i višegodišnji član tima Miss YU koji devojke sprema za finalno veče je i Drago Vulinović.

Ovaj učitelj relaks tai čija i instruktor kulture pokreta i neverbalne komunikacije otkriva nam da devojke na pripremama svaki dan počinju buđenjem organizma kako bi se podstakli pozitivni energetski potencijali koje su neke od njih zapostavile ili ih nisu svesne.

Misice u Porto Karasu rade na usavršavanju pokreta i disanja u ritmu prirode. Metod relax tai chi im pomaže da u najkraćem vremenskom periodu osvoje spontanost pokreta i ponašanja u prostoru.

Drago Vulinović svako jutro počinje zahtevne dnevne aktivnosti vežbama relaks tai čija i danas nam otkriva kako pomaže devojkama da ovladaju svojim pokretom.

- Naše telo je projekcija našeg duha i reflektuje sve emocije koje preživljavamo. Svaki stres i strah krive kičmu i zamrzavaju pokrete. Moj zadatak je da pronađemo spontanost pokreta i da istaknemo unutrašnju lepotu. Postoje pokreti koji kao ključ otvaraju određene zone tela, olakšavaju izražavanje naših pozitivnih emocija i tada zračimo u najlepšem svetlu. Najvažniji deo vežbanja je "štimovanje" tela kao instrumenta. To se radi postavljanjem tela u sadašnji trenutak, a sadašnji trenutak je ujedno i večni trenutak. Jedna stara izreka kaže: "Zašto se često vraćate u prošlost, tamo ste već bili?" Bolest je nered u redu. Mnogo robujemo prošlosti i navikama. Um zaboravlja - telo pamti. Naše telo je kao kompjuterska memorija koja sve proživljeno pamti. Nažalost, u prošlosti smo doživeli i događaje koje nisu lepi ni prijatni. Bilo je stresa i straha i u odnosu na različitost emocija na različitim delovima tela se taj problem očituje kao spazam. U takvom slučaju može doći i do bolesti. Fizička higijena neguje se vežbanjem, a mentalna lepim mislima. Negativne misli ugrožavaju zdravlje, rad ćelija i organa i narušavaju ljubav sa kojom smo stvoreni.

Drago nam je ispričao i anegdotu sa priprema i otkrio kako su devojke vežbale i trening započele sa buđenjem sunca jer se tada bude naši bioritmovi. Srpskim misicama je objasnio kako je moguće "raširiti vreme", a nakon kupanja u moru u trenutku svitanja rezultati su bili fantastični – devojke su tog dana isijavale posebnom pozitivnom energijom i lepotom pred objektivom zvaničnih fotografa.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Janko Maslovarić

Drago Vulinovićizbor za miss srbijeMiss Srbije 2018miss yuPorto Karas