NAJJEDNOSTAVNIJA I NAJDELOTVORNIJA REKREACIJA: Brzo hodanje najbolje je za liniju

Najbolja i najjednostavnija rekreacija koja doprinosi smanjenju kilograma je brzi hod. Razlog tome je što ova umerena fizička aktivnost ne iscrpljuje organizam, pa može da se pešači i duže od pola sata. Jer, za mršavljenje nije značajan naporan trening, već njegova učestalost i trajanje.

Što više pešačenja veća je potrošnja kalorija. Pri tome, ova fizička aktivnost dovodi do povećanja mišićne mase, a mišićno tkivo troši 25 puta više kalorija od masnog!

Osim brzog hoda od velikog značaja za što vidljivije rezultate mršavljenja mogu da budu i efikasne vežbe za smanjenje obima butina.

Predloženi set vežbi možete da primenjujete posle šetnje.

Trčanje u mestu

Trčite u mestu tako što ćete početi lagano a onda sve više da ubrzavate. Dok trčite stisnite pesnice i podižite kolena što više. Trčite čitav minut.

Čučnjevi u skoku

Spustite se u čučanj i tako provedite minut vremena. Potom, sledeće čučnjeve izvodite tako što ćete skočiti posle svakog čučnja. Trebalo bi za minut da uradite 25 čučnjeva u skoku. Kada završite marširajte u mestu još ceo minut da bi spustili puls.

Šut unazad

Naizmenično šutirajte zamišljenu loptu, ali ne ka napred već iza sebe. I ovu vežbu radite jedan minut.

Iskorak

Naizmenično iskoračujte desnom, pa levom nogom i spuštajte se na podlogu tako da napravite ugao od 90 stepeni. I ovu vežbu radite u trajanju od jedan minut.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

brzo hodanjesavršena linijavežbanjevitka linija