TUŽNA GODIŠNJICA: Na današnji dan zauvek nas je napustio Toše Proeski

Foto: Hit records/Promo

U tom trenutku 2007. godine, vreme je stalo, a regionalni muzički svet ostao je u šoku. Danas, 16. oktobra 2018. godine, obeležavamo jedanaest dugih godina kako nas je napustio Toše Proeski.

Svi se na svoj način prisećaju čoveka i pevača anđeoskog glasa, koji je svojim ljudskim i muzičkim delima ostavio neizbrisivi trag. Njegovi sugrađani u Kruševu, kao i brojni poštovaoci, obići će poslednje počivalište makedonskog slavuja.

Ni za života, ni danas, ne postoji čovek koji za Proeskog nije imao samo pohvale. Njegove reči: "Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome", ostaće zauvek urezane u srcima svih koji su ga lično poznavali, te brojnih fanova, koji su ga zavoleli kroz njegovo muzičko delovanje.

Tradicionalno, fanovi su i ove godine uoči godišnjice, pripremili brojne događaje u spomen na Proeskog. U Zagrebu je organizovano dobrovoljno davanje krvi, kojem su se odazvali svi oni koji poštuju i čuvaju uspomenu na pevača, ali i napravili humani gest, baš onako kako je Toše i sam činio. U crkvi na Rokovom perivoju, održana je misa, dok je u nedelju iz Nove Gradiške krenuo maraton prema Kruševu. Dolazak maratonaca na poslednje počivalište Proeskog, na Gumenj, očekuje se danas tokom dana.

Foto: Stela Prislan Fujs
Foto: Stela Prislan Fujs
Foto: Stela Prislan Fujs

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

godišnjica smrtiTOPtoše proeski