SANJA LOVČEVIĆ: Lep čovek mora biti i dobar čovek, da zrači pozitivnom energijom i harizmom, ali i obrazovanjem

Početkom oktobra meseca Srbija je dobila novo zaštitno lice, predstavnicu lepote, elegancije, lepih manira, odmerenosti i svega onoga što prva među najlepšim damama treba da poseduje. Dvadesetčetvorogodišnja Beograđanka Sanja Lovčević ponosno je preuzela zvanje Miss Srbija 2018, i sa širokim osmehom na licu zakoračila u godinu koja će po mnogo čemu biti obeležena kao njena. O tome kakav je osećaj biti nosilac ove prestižne titule, ko joj je bio najveća podrška tokom takmičenja, kako sebe vidi u budućnosti, na koji način shvata pojam lepote i šta je to čemu ona pridaje najveći značaj Sanja je otkrila čitaocima našeg portala.

Kakav je osećaj biti nosilac titule najlepše žene u Srbiji?

- Osećaj je neverovatan. Sada, dva meseca kasnije, kada su se utisci slegli, daću sebi za pravo da kažem da sam ja trenutno najsrećnija devojka u Srbiji!

Koliko vam znači ova pobeda, i koji su bili Vaši motivi kada ste se prijavljivali na takmičenje za Miss Srbije?

- Pobeda je za mene od izuzetnog značaja. Ova titula je nešto za šta sam se borila, mnogo radila i uložila celu sebe. Moj motiv kada sam se prijavljivala bio je taj da pokažem da i lepe devojke mogu biti obrazovane i studirati teške fakultete. Želela sam da srušim predrasude!

Kakvi su Vaši utisci kada je reč o samoj organizaciji izborne večeri?

- Organizacijom sam fascinirana u potpunosti. Sve je bilo na svetskom nivou i mogu reći da ovakav izbor za Miss Srbije narod još nije video. Spektakularno!

Po čemu ćete pamtiti boravak u Porto Karasu, gde ste se zajedno sa drugim kandidatkinjama pripremali za finalno veče?

- Pripreme u Porto Karasu su jedno predivno iskustvo i sigurna sam da ću ga pamtiti celog života. U toj "školi lepote", što pripreme u stvari i predstavljaju, imala sam priliku da upoznam neverovatne ljude od kojih sam mnogo toga naučila. Prijatelje koje sam stekla, predavače od kojih sam dobila mnogo korisnih saveta, prelep ambijent hotela samo su neke stvari koje će ostati urezane u mom sećanju celog života.

Kakvi su Vaši planovi za predstojeći period, šta biste želeli da postignete ili ostvarite tokom narednih godinu dana koliko ste nosilac ove prestižne titule?

- U narednom periodu preda mnom je mnogo izazova. Plan mi je da napredujem i učim i po pitanju fakulteta ali i na ovom polju. Cilj mi je da pokušam da povežem svoju novu titulu sa studiranjem. Želim da upoznajem ljude i uspostavljam kontakte koji će mi omogućiti da napredujem u oblasti stomatologije, dok ću sa druge strane vredno raditi i spremati se za svetsko takmičenje na kom želim da predstavim našu državu u najboljem svetlu! Ono što me posebno raduje jeste to što sam na izboru odabrana za promotivno lice brenda "Orzen", i što ću biti angažovana na promociji istog. Takođe izabrana sam i za lice "Pinka", što znači da je više njih verovalo u mene. To je velika odgovornost i trudiću se da to opravdam.

Ko Vam je bio najveća podrška tokom tog perioda? Da li je bilo teških momenata, trenutaka kada ste sumnjali u sebe i svoju odluku da se prijavite na takmičenje?

- Najveća podrška u svemu što radim, pa i u ovome su mi moji roditelji. Naravno, bilo je nekoliko kriznih trenutaka kada sam bila toliko iscrpljena da sam se pitala čemu sve ovo. U takvim momentima roditelji su bili ti koji su me podsećali na moj cij, motivisali me i pomogli da se ponovo podignem.

Proglašeni ste za prvu među najlepšim damama. Šta za Vas predstavlja pojam lepote, i koliko je ona zapravo važna danas?

- Pojam lepote za mene je "lepota sa smislom". Sklad između unutrašnje i spoljašnje lepote. Čovek da bi bio lep spolja mora iznova i iznova obnavljati i svoju unutrašnju lepotu, a to će najbolje postići stalnom edukacijom i učenjem novih stvari, sticanjem novih iskustava i traženjem najbolje verzije sebe. Lep čovek mora biti i dobar čovek, mora da zrači pozitivnom energijom i harizmom ali i obrazovanjem. Danas je, pre svega, unutrašnja lepota od izuzetnog značaja!

Da li i u Vašem životu, kao što je to slučaj sa većinom devojaka, postoje momenti kada se osećate nezadovoljni sobom, svojim izgledom, i kakvim taktikama za podizanje samopouzdanja tada pribegavate?

- Jako su retki trenuci kada se osećam nezadovoljna sobom, uglavnom kada mi nešto smeta u izgledu i ponašanju ja se trudim da to promenim. Nemam specijalne taktike za podizanje samopouzdanja jer mi isto retko kad manjka!

Budući da ste studentkinja Stomatološkog fakulteta u Beogradu, i da ste na završnoj godini, da li planirate da se bavite ovim pozivom, ili su se vaša interesovanja pak, pod uticajem skorašnjeg razvoja događaja promenila?

- Moj san je da postanem uspešan doktor stomatologije i to je nešto čime planiram u budućnosti i da se bavim. Kao što sam već rekla, trudiću se da povežem ova dva poziva.

Rekli ste da su sport i putovanja nešto što vas naročito ispunjava. Koje su to sportske aktivnosti koje praktikujete i u kojima uživate, i koje su to destinacije ostavile najveći utisak na Vas?

- Volim trčanje i praktikujem ga kada god sam u mogućnosti, a takođe svakodnevno i vežbam.
Obišla sam više od 20 zemalja, ali najveći utisak na mene ostavila je Francuska i grad Pariz. Nestvaran grad svtelosti!

Na koji način volite da provodite slobodno vreme? Da li imate neki hobi ili interesovanja koja nemanju veze sa Vašim budućim pozivom?

- Jako volim životinje i trudim se da što više budem okružena njima. Imam dva psa koja izvodim više puta dnevno u šetnju, što za mene predstavlja odličan vid relaksacije, smiruje me i puni pozitivnom energijom.

Da li postoje idoli u Vašem životu, neko kome se divite i na koga se ugledate?

- Nemam idola u životu, a postoje ljudi iz različitih oblasti koji su mi na neki način uzor. Na fakultetu postoji nekoliko profesora kojima se divim i čijim bih stopama želela i ja da krenem. U svetu mode bih izdvojila prelepu Irinu Šajk.

Da li smatrate da će Vam se život, zahvaljujući ovoj osvojenoj tituli promeniti, i koji mislite da je najveći izazov koji titula Ambasadora lepote sa sobom nosi?

- Moj život se već pomenio i okrenuo za 180 stepeni. Najvećim izazovom smatram svetsko takmičenje koje me čeka. Svi ostali izazovi samo su stepenice kojima treba da se popnem na putu do tog najvećeg izazova, takmičenja na kom ću predstavljati svoju zemlju!

Autor: Marija Milošević
Foto: Zoran Mirčetić
Frizura: Česalj i Makaze
Šminka: Purity Akademija
Kruna: Bling Bling
Dizajnerka: Marija Šabić

izbor za miss srbijeMiss Srbije 2018Sanja LovčevićTOP