"KRUNA" JE PEČAT MOG ŽIVOTA: Nevena Božović iskreno o učešću i očekivanjima na "Beoviziji"

Predstavnik Srbije na 64. “Evrosongu” u maju u Tel Avivu biće izabran na festivalu “Beovizija”, koji će imati tri takmičarske večeri. Prvo i drugo polufinale održaće se 27. i 28. februara u studijima 8 i 9 RTS-a, a veliko finale 3. marta na istom mestu, uz direktan televizijski prenos na Javnom servisu. U oba polufinala takmiči se 12 kompozicija, a najboljih šest iz svakog polufinala plasiraće se u finale. Pobednika za odlazak u Izrael biraju publika i stručni žiri, po evrovizijskom principu.

Sreću na predstojećoj “Beoviziji” oprobaće i mlada pop pevačica Nevena Božović sa autorskom kompozicijom “Kruna”. Nekadašnja učesnica muzičkog takmičenja “Prvi glas Srbije” već ima evrovizijsko iskustvo. Na “Dečjoj pesmi Evrovizije” 2007. je osvojila treće mesto, dok je 2013. na “Evrosongu” predstavljala našu zemlju sa grupom “Moje tri”. Na pitanje šta ju je motivisalo da se sada prijavi na festival i kakva su joj očekivanja, Nevena kaže:

- Razlog zbog kog sam se prijavila da učestvujem na “Beoviziji” je želja da promovišem kantautorsku pesmu “Kruna”. Nikada ne govorim unapred i ne opeterećujem se rezultatom. Uvek mi je najbitnije da budem zadovoljna interpretacijom. Volim festivale, kako revijalnog, tako i takmičarskog tipa, i imam ih dosta u biografiji. Radujem se nastupu i pripremama koje me očekuju. Pesma je pop balada, u modernijem aranžmanu.

Da li je “Kruna” zapravo kruna vaše dosadašnje karijere?

- Upravo zato što je to moja prva kantautorska pesma, jer ja potpisujem muziku i tekst, i tiče se mene lično i mog života, u pravom smislu je kruna. Nisam je pisala s namerom da se pojavim na “Beoviziji”, već je spontano nastala, i pokrenula me da napravim još nekoliko pesama na kojima trenutno radim.

Kakvo je iskustvo za vas učešće na "Pesmi Evrovizije"?

- To je dragoceno iskustvo u svakom smislu. Pripreme, putovanja i predstavljanje zemlje podrazumevaju i veliku odgovornost. Ono čega se prvo setim jeste scena i hiljade ljudi koji navijaju za vas i pevaju na vašem jeziku, a vi morate dati svoj maksimum u ta tri minuta, i nema ponavljanja.

Da li je sada pravo vreme da samostalno predstavljate Srbiju na "Evrosongu"?

- Još ne razmišljam o tome. Bitno mi je da budem zadovoljna nastupom sa “Beovizije” kada se pojavi na društvenim mrežama, a to je nekada baš teško.

Izvor: Novosti.rs
Foto: nevenabozovic/Instagram

beovizijaeurosongkrunanevena božovićTOP