PREPORUKA NEDELJE: Stefan Uroš Tešić - serija, film, vino, restoran, recept

Stefan Uroš Tešić, glumac i pravnik. Zanima se za istoriju, voli da odluta u neka minula vremena, a pored toga putovanja su mu prilika da proširi viidke i upozna nove kulture. Obožava duh Italije, kao i kancone. Igra u predstavama: "Udaj se muški", "Odlazni terminal", "Tačka ključanja", "Crvena: samoubistvo nacije". Našim čitaocima otkriva da su u pripremi komadi "Ime" i "Kara Tavan". Predložio je omiljenu seriju, film, vino, restoran i dobru domaću kajganu koja "podiže" čoveka i daje mu snage da izdrži naporni tempo radnog dana.

SERIJA

- Serija "Koreni" na RTS-u po delu Dobrice Ćosića. Kad želim da se relaksiram, uvek se vraćam i napamet znam replike iz serije "Bolji život". Neprevaziđeno! Sve serije generalno i strane i domaće privlače uvek moju pažnju.

FILM

- Moj predlog ide ka domaćoj produkciji. "Južni vetar", a svideo mi se i film "Dovlatov", u kojem igra kolega Marić, kao i "Led" sa Milošem Bikovićem.

VINO

- Volim domaća vina, iz manjih podruma, nekomercijalna, ali do njih se teško dolazi. Na Paliću su odlična u Vinskom dvoru.

RESTORAN

- "Mali Pariz", u centru Beograda. Zadržao je dobar meni i atmosferu. Naravno, "Klub književnika" i "Madera" su uvek dobar izbor, ali ima i manjih restorana koji nude neobične specijalitete. Za sportiste i one koji treniraju preporuka je restoran ProteIn.

RECEPT

- Kajgana je uvek moj izbor za dobar početak dana. Šta god da dodate nećete pogrešiti, i bićete siti. Meni pomaže za početak napornog dana punog obaveza, a uz sve to imam i treninge.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Južni vetarledMali Parizpreporuka nedeljeserija "Koreni"Stefan Uroš TešićTOP