NE ŽIVITE U ZABLUDI: Četiri jasna znaka da u vašoj vezi ništa nije idealno

Koliko god ljubav od nas zahtevala kompromise i popustljivost prema nekim navikama, našeg partnera, postoje stvari, koje jednostavno ne treba tolerisale tokom veze. Naravno, niste vi jedina osoba koja toleriše, već ste i sami skloni greškama, prema kojima je vaš partner blagonaklon, pa ipak, ako se neke situacije konstantno ponavljaju, ne bi trebalo da živite u zabludi da je vaša veza savršena.

Vaše potrebe su podjednako važne

Zdrava veza podrazumeva da vam je oboma lepo i da zajedno uživate u vašem odnosu, zato nemojte stavljati potrebe svog partnera ispred svojih, tačnije nemojte to konstantno raditi. Veza je teren na kome obe strane podjednako uživaju u poznatom. Dakle, ako je on vaš prioritet, morate i vi biti njegov, a ako nije tako, ne bi trebalo da budete par, jer kada ste sami svako je sebi prioritet broj 1.

On ne stoji iza svojih reči

Vi naravno rešavate sve nesuglasice mirnim razgovorom, a kada partneru ukažete na njegove greške, on obeća da ih više neće ponavljati, međutim, sve se svodi na prazna obećanja. Ovo je situacija u kojoj možete videti da vaš partner nije čovek od reči i da sa njim ne možete planirati pouzdanu budućnost, a to nije ono što vam treba.

Uvek imate opravdanje za njegove postupke

Umesto da stalno pronalazite opravdanja, za njegovo, sve učestalije, nedopustivo ponašanje, vreme je da kažete dosta i da mu skrenete pažnju na stvari u kojima greši. Ako nije spreman da se potrudi i promeni svoje loše navike, kako bi na taj način poboljšao vaš odnos, znači da mu do vas nije dovoljno stalo i da je sam sebi najvažniji.

Nemate više samopouzdanja

Kada ste u zdravoj i srećnoj vezi vi blistate i puni ste samopouzdanja, dok loša veza na vas utiče potpuno suprotno. Ukoliko vam veza u kojoj ste ne prija, potrebno je da zbog svoje, ali i partnerove sreće stavite tačku na tu priču. Nema potrebe da sebe zavaravate da ste u srećnoj vezi, ako to niste. Bitno je da poštujete i volite sebe i ne dozvolite da pred nekim transparentnim znakovima žmurite. Što pre okrenete novu stranicu, pre će vam se pružiti nova šansa za sreću!

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

idealna vezaidealni partneridealni partneriljubavvezazabluda