SVE TAJNE TANTRIČKOG SEKSA: Zadovoljstvo koje se ne zaboravlja

Tantra nas uči da seks nije samo metoda postizanja fizičkog zadovoljstva, već mogućnost da pozitivnu seksualnu energiju kreativno iskoristimo u drugim područjima života.

Tokom seksualnog odnosa nalazimo se u intenzivnom stanju svesti i podsvesne koncentracije, a uz pomoć tantričkih rituala taj fokus i koncentraciju možemo da prenesemo i na ostatak svog života. Tantrički seks funkcioniše po principu osnaživanja seksualne energije, stimulacije i kontrole, a ova kombinacija dovodi do maksimalnog fizičkog, ali i duhovnog zadovoljstva.

Pripremite prostor u kojem ćete voditi ljubav

Okružite se s mnogo ugodnih jastuka i mekane posteljine. Ukrasite prostor svećama bez mirisa i neka one budu jedini izvor svetla. Tantrički seks po pravilu traje dugo, tako da možete pripremiti i malo osveženje. Flaša vode i narezano voće daće vam potrebnu energiju, ali slobodno se možete osvežiti hranom i pićem po vlastitoj želji.

Pripremite sebe - fizički, psihički i emocionalno

Iskustvu vođenja ljubavi pristupite otvorenog uma i srca, bez ustručavanja i srama, sa znatiželjom i razigranošću. Možete se istuširati ili okupati sami ili s partnerom, ali pritom se suzdržavajte od dodira seksualne prirode. Neka to bude prilika da se maksimalno opustite pre vođenja ljubavi.

Rešite se fizičke napetosti

Sedite u udobni pripremljeni kutak za vođenje ljubavi, nasuprot partneru. Oboje se rastegnite kako biste se rešili napetosti u telu.

Zauzmite pozu

"Yab Yum" tradicionalna je tantrička poza, vrlo intimna i pruža osećaj bliskosti. Muškarac sedi prekrštenih nogu, a žena seda u njegovo krilo i obuhvata ga svojim nogama. Na početku praktikovanja tantričkog seksa u ovoj fazi možete osećati veliko uzbuđenje zbog blizine vaše i partnerove intimne zone, ali nemojte se tome prepustiti nego nastavite s pripremom.

Uspostavite neprekidan kontakt očima

U početku ćete osećati nelagodu jer bez obzira na intimnosti koje delimo nismo skloni ovakvim "eksperimentima". Ne postoji vremensko ograničenje za ovu fazu, stoga se gledajte u oči sve god vam ne postane potpuno prijatno. Upravo je to nivo povezanosti koju morate postići za maksimalno zadovoljstvo, a kontakt očima ne prekidajte tokom svih rituala, kao ni tokom samog čina vođenja ljubavi.

Sinhronizujte udisaje s partnerom

Usporite disanje i dišite istovremeno s partnerom. Sinhronizujte udisaje i izdisaje, a pritom se i dalje gledajte u oči. Stavite ruku na partnerove grudi kako biste osetili otkucaje njegovog srca.

Povežite se rečima

Ovo je pravi momenat da kažete jedno drugome kako se osećate u tom trenutku. Podelite svoje misli, opišite šta najviše volite jedno na drugome i koji potezi izazivaju zadovoljstvo u vama. Budite iskreni.

Uključite dodire u ritual

Sporo i lagano prstima prelazite preko partnerovog tela kako biste probudili nervne završetke i sva čula. Neka vaš partner radi isto. Spojte usne u poljubac i nastavite s dodirivanjem.

Pređite na masažu

Odlučite ko će prvi uživati u njoj, a obe strane moraju jedna drugoj priuštiti isti tretman. Prvo masirajte leđa, vrat, ruke i noge. Tek nakon nekoliko minuta masiranja ovih zona pređite na masažu erogenih zona poput zadnjice, unutarnje strane bedara i najintimnijih delova tela. Zapamtite da glavna svrha masaže nije samo seksualno zadovoljstvo pa u ovoj fazi ne razmišljajte o postizanju orgazma. U ovoj fazi možete slobodno i da promenite pozu.

Ništa ne forsirajte

U ovoj fazi tantričkog rituala može doći do penetracije, ali i ne mora. Možete završiti ritual u velikom osećaju bliskost s partnerom, jer sama penetracija nije fokus tantričkog seksa nego samo jedna od mogućnosti na putu do zadovoljstva. Najvažnije je da ni u jednom trenutku ne izgubite svest o tome što se događa. Budite fokusirani na sam čin i na povezanost s partnerom kako biste dozvolili da se u vama razvije energija koja donosi povezanost i zadovoljstvo.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

orgazampozaseksseks pozaseksualno zadovoljstvotantrički seks