MUŠKARCI, OBRATITE PAŽNJU: Žene otkrile šta ih najviše uzbuđuje

Malo kog muškarca ne zanima šta žene privlači na njima. Na njihovu sreću, sprovedena su brojna istraživanja koja su otkrila koje osobine, detalje ili navike žene najviše vole da vide kod muškaraca.

U moru njihovih odgovora, ovih šest činjenica su najviše isticale pripadnice nežnijeg pola.

Altruizam

Studija objavljena u časopisu "The Journal of Social Psychology" primetila je da i muškarci i žene značajno preferiraju altruistične partnere za dugoročne odnose, a tu osobinu najprivlačnijom smatraju oba spola. Žene će tako gotovo uvek odabrati takvog partnera.

Smisao za humor

Ako pitate žene šta im se najviše sviđa na njihovim partnerima, odgovor će često biti: "Volim to što može da me nasmeje".

Nije nikakva novost da žene vole momke koji mogu dobro da ih nasmeju, ali nauka objašnjava zašto je to tako. Jedno istraživanje pokazalo je da je dobar smisao za humor seksualno privlačan, jer ukazuje na inteligenciju, kreativnost i druge vrline.

Posedovanje psa

To nije samo stereotip - žene zaista vole muškarce koji imaju psa. Istraživanja pokazuju da psi olakšavaju socijalnu interakciju između ljudi, te da posedovanje psa može da poveća dugoročnu privlačnost muškaraca. Kada muškarac ima psa, žene ga doživljavaju kao predanu osobu koja je sposobna da brine o drugima.

Spremnost na rizik

Jedno istraživanje je potvrdilo da će žene dugoročno više privlačiti muškarci koji su spremni na fizičke rizike u odnosu na one koji ih izbegavaju, ali samo ako rizikuju u svrhu pomaganja i spašavanja.

Crvena boja

Napokon jedna od stvari s kojom ne morate da se rodite ili da uložite puno truda kako biste je primenili. Nošenje crvene boje može muškarce da učini privlačnijima u očima žena, prema istraživanju objavljenom u "Journal of Experimental Psychology".

Muškarac koji bira odeću upečatljivih boja ženama će izgledati bolje od onog u sivoj i bezličnoj odeći, a samim tim će i da dosegne i seksualno poželjniji i viši status u njenim očima.

Izgled nije najvažniji

Fizički izgled često može da bude jedna od glavnih stvari na koje žene padaju, ali nije važan koliko mislite. Istraživanje koje je objavljeno u časopisu "Journal of Personality and Social Psychology" potvrdilo je da žene biraju zgodne muškarce uglavnom za neobavezne odnose, dok kod izbora partnera za ceo život gledaju druge kvalitete.

Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija/Freestock.com

altruizamljubavna vezasmisao za humoržena