TAJNA VITKE LINIJE ITALIJANKI: Kako da uživate u ukusu testenina, a da pritom mršavite?

Nova studija došla je do neočekivanih zaključaka kad je reč o testenini.

Dijete se uglavnom baziraju na smanjenom unosu ugljenih hidrata, pa mnogi da bi izgubili kilograme, testeninu izbegavaju u širokom luku, ovo istraživanje pokazuje suprotno.

Ukoliko tri puta nedeljno jedete pastu nećete se ugojiti ni gram, već ćete početi i da gubite kilograme.

Naime, testenina ima niski glikemijski indeks što znači da će u odnosu na druge rafinirane ugljene hidrate, poput pirinča ili beloga hleba, nivo šećera u krvi jako malo podići.

Znajući to, kanadski istraživači su proučavali uticaj konzumacije testenine tri puta nedeljno umesto konzumacije ostalih ugljenih hidrata.

Meren je uticaj na telesnu težinu u 30 različitih eksperimenata i to na gotovo 2500 ispitnika koji su testeninu, jeli tri puta nedeljno.

Postojao je jedan uslov koji su morali da poštuju: Teestenina je morala da bude jedini ugljeni hidrat koji su konzumirali.

Ispitanici su bili na dijeti koja se temelji na unosu namirnica niskoga glikemijskog indeksa, što je i ključ celoga istraživanja. Takva dijeta prati glikemijski indeks hrane, a to znači da namirnice rangira prema tome koliko ih telo uspešno obrađuje da bi stvorilo glukozu.

Rezultati istraživanja pokazali su da su ispitanici zapravo izgubili pola kilograma za 12 nedelja.

- Testenina nije izazvala povećanje težine, nego zapravo manji gubitak kilograma - rekao je vođa ovog istraživanja.

Od sada možete bez griže savesti da uživate u ovoj ukusnoj hrani.

Izvor: Stil.Kurir.rs/Miss7.24.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

dijetakilogramitesteninaugljeni hidrati