ANABELA ATIJAS NIKAD ISKRENIJA: Lunino učešće u rijalitiju jeste uticalo na moj razvod od Andreja!

Anabela Bukva otvorila je dušu i priznala da mnogo pati posle razvoda od Andreja Atijasa.

- Znam uz koje pesme ću biti ispraćena na večni počinak, a jedna od njih će biti "Deset mlađa" od Dina Merlina. Kroz celu pesmu se provlači moj život i mnogo mi je draga.

Da li ta pesma opisuje i tvoj život sa bivšim suprugom Andrejem, od kog si se nedavno razvela?

- Naravno, njemu poklanjam ovaj deo strofe: "Vidi ovu zvezdu, vidi ove ostvarene želje, ovo kino snova zovu fantazijom. Sad kad prošlo je ono najgore, zašto mi sad priređuješ to." Inat me je u životu održao, ali ne prema drugima, nego prema sebi. Kažem: "E, nije te ubilo ni ovo sa tri, ni sa sedam, ni sa 13, ni sa 17 godina, pa neće ni sada." Prošla sam i mnogo gore stvari. Ali znam da me u životu čekaju i lepi trenuci. Meni je modna kreatorka Vladanka Celić po nekom kinesko-japanskom horoskopu rekla da moje vreme kreće od 45. godine. To je za nekoliko meseci. Stvarno verujem da Bog ima ozbiljne planove za mene.

Da li se pitaš zašto su baš tebe morale da zadese sve te ružne stvari? Dečko kog si mnogo volelapoginuo je u ratu, dva puta si se razvodila, bila si fizički zlostavljana...

- Ne pitam se, jer sam neko ko se nikada ne predaje. Ne prihvatam da mi bude loše u životu. A i nije bilo sve tako crno. Ali se slažem da sam za jednu ženu imala mnogo ružnih događaja u životu.

Da li bi se i udala treći put?

- Shvatila sam da taj papir ničemu ne vredi. Tačnije, uverila sam se dva puta. Želim da se ponovo zaljubim i volim, ali ne verujem da ću ponovo izgovarati sudbonosno "da".

Da li su tačne priče da je brak sa Andrejem pukao zbog neke druge žene?

- Niko treći se u naš odnos nije umešao. Na to sam najviše ponosna.

A da li te boli kada posle dva meseca od razvoda Andreja vidiš sa novom devojkom na fotkama koje objavljuje po društvenim mrežama?

- Ne bih to komentarisala. Svako ima pravo da odluči kada i na koji način nastavlja sa svojim životom. Svako drugačije proživljava razvod. Ali zaista imam potrebu da demantujem da je on neveran. Ne volim nepravdu, on to nije zaslužio. On je jedini muškarac u mom životu koji me nikada nije napravio ljubomornom. Nikada mu nije bio telefon zaključan pod šifrom, nikada nije dobio nijedan poziv ili poruku od neke devojke koju ja ne znam. Nije me prodao na taj način. Ali poslednje dve godine bili smo pod određenim pritiskom. Na kraju, nije važno ko je kriv.

Koliko je Lunino učešće u rijalitiju doprinelo vašem razvodu?

- Očigledno da jeste. Mnogo smo se umorili. Puno puta sam bila nesrećna, tužna, besna... Možda nisam bila dovoljno jaka. Udaljavali smo se vremenom. Mi smo dali sve od sebe, samo mi znamo koliko smo se borili da opstanemo, ali nije išlo. Na kraju sam shvatila da je on mlad i da zaslužuje da živi punim plućima. Naravno, kao i ja. Pa i mene će valjda neko da voli.

Kako si objasnila ćerki Blankici da Andrej i ti više nećete živeti zajedno?

- Imam neverovatnu sreću da su moja deca razumna. Ona su uključena uvek u sve što mi se dešava. Ali kod nas nije ni moglo drugačije, naši životi su transparentni, hteli mi to ili ne. Zato sam uvek išla logikom da je bolje da sve čuju u kući, nego da odu u školu ili vrtić i tamo saznaju šta im se dešava u porodici. Tako je bilo sa Lunom, Ninom, sada i sa Blankicom. Sve sam postepeno radila i uvodila je u to kako stvari stoje. Blankica je prepametna i ne možeš ti detetu koje sve vidi i razume da zamazuješ oči. A i nepošteno je.

Da li poželiš da pozoveš Andreja usred noći, da mu čuješ glas? Ipak ste bili sedam godina zajedno...

- Imam pravo na to, jer mi ga je on dao, ali ne radim te stvari. Andrej to češće radi nego ja.
Je l' ti pušta pesme kada u kafani popije koju čašicu više?

- Ne, mi ne patetišemo. Samo on više ima potrebu da se ispriča sa mnom, da vidi je l' sam dobro, da li mi treba nešto... Ja sam dostupna za njega, ali nemam taj poriv da ga usred noći zovem, jer je krenuo dalje, a i ja sam. Prihvatila sam činjenicu da imamo pravo na novi početak.

Zašto muškarci u većini slučajeva krenu dalje pre žena, odnosno brže nađu novu partnerku?

- Moja sestra kaže da je to njima u DNK i da ih ne krivim zbog toga.

Kako je ona sada?

- Super, ona je najsrećnija što smo Andrej i ja ostali prijatelji. To je bio i Blankicin jedini uslov: ako se rastanemo, da ostanemo u dobrim odnosima. Sećam se da mi je jednom rekla: "Mi smo porodica i to ćemo uvek ostati." Tada me je baš raznežila i ja sam joj obećala da će tako uvek biti. Kada smo dolazile na jedan događaj, gde je bilo novinara, Blankica me je pitala: "Šta ćeš tamo da kažeš za mog tatu?" Ja sam joj rekla: "Ono što mislim. Sve najbolje." I zaista, nema Boga koji bi me naterao da kažem nešto ružno, kao što nisam ni za Gagija. Ovde tek nemam razloga.

A šta je sa pričama da te je Atijas tukao? Nije baš da nema razloga...

- Ne bih se vraćala na te priče.

Smatraš li svojim neuspehom to što si se drugi put razvela?

- Apsolutno. Ali, s druge strane, kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Ko zna šta me sve lepo još čeka u životu. Da nisam zatvorila vrata sa Gagijem, ne bih imala Blankicu. Ne treba žaliti. Čovek kada bi znao gde će da padne, seo bi.

Koji je bio prelomni momenat kada si sebi rekla: "Ja ne mogu više da budem u ovom braku?"

- Oboje smo pričali o svemu tome i došli smo do zaključka da je možda baš taj papir pokvario sve. Videćemo kako će biti sada kada smo razvedeni. Šalu na stranu, nisam imala prelomni momenat, to je kod mene trajalo i samo prirodno došlo.

Da li si posle razvoda videla ko ti je prijatelj, a ko ne?

- Ni u koga se nisam razočarala, jer se "čišćenje prijatelja" dogodilo na početku "Zadruge 1". Tada sam bila na dnu i najbolje videla ko je uz nas. A sada idemo na gore i svi koji treba da budu tu sa nama su. Smatram da je sve tako moralo da bude i ne ljutim se. Možda je i Andreju sada bolje u životu. Ja mu želim sve najbolje, jer je on to zaslužio. Otac je moje ćerke koju obožavam, a to je za mene svetinja. Zato ima posebno mesto u mom srcu.

Izvor: Informer.rs/Hit
Foto: anabelci/Instagram

anabela atijasandrej atijasispovestrazvod brakaTOP