Predstava "Balava" 30. oktobra na sceni Studija Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Hartefaktov oktobarski repertoar zatvoriće predstava "Balava", mlade autorke Dunje Matić, u režiji Andreja Nosova, koja će, 30. oktobra od 20:30 časova biti izvedena na sceni Studija JDP.

Komad je nastao u koprodukciji Hartefakta i Beo-arta, a karte za predstavu možete kupiti na sajtu Jugoslovenskog dramskog pozoršta ili na njihovoj biletarinici.

Nakon uspešnih izvođenja širom Srbije, "Balava" će se naći na redovnom repartoaru JDP-a, čime će zainteresovana beogradska publika, konačno moći da vidi ovu predstavu.

Radnja drame smešta Balavu (Isidora Simijonović), Mamu (Mirjana Karanović), Tetku (Jasna Đuričić) i Malu (Jovana Belović) u svet koji definišu neuspšni i neuspeli odnosi, odsutnost i čekanje koje junakinje ovog komada tera da uspostavljaju odnose koji razotkrivaju njihove želje, težnje, traume i neuspehe.

Autorka komada nizom sučeljavanja stvara napetu dramsku situaciju u cilju skretanja pažnje na različite probleme sa kojima se srećemo, kao što je pitanje odlaska i nemogućnosti da se ode, ali i da se vrati u istu situaciju, što svaka od junakinja u jednom trenuktu poželi. "Balava" istražuje komplikovane porodične odnose, ne plašeći se da pita šta je to porodica ovde i danas.

U radu na predstavi učestvovali su i Draško Adžić, koji je komponovao muziku za prestavu, u kojoj učestvuje i kao izvođač, dok je kostim i scenografiju dizajnirala Selena Orb.

Izvor: Promo
Foto: Promo

BalavaIsidora simijonovićJasna ĐuričićJovana Belovićjugoslovensko dramsko pozorištemirjana karanovićpredstava