"NEDELJA ZA ZELENIJU VOJVODINU": Nove sadnice u Gerontološkom centru Vrbas

Akciju "Nedelja za zeleniju Vojvodinu" sprovodi Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine u saradnji sa Javnim preduzećima "Vojvodinašume" i "Srbijašume", kao i brojnim lokalnim samoupravama na čijim teritorijama će se ona održati od 2. do 6. decembra.

U okviru akcije predviđena je sadnja 10.000 sadnica u krugu pokrajinskih javnih ustanova, a ona je u prošli ponedeljak zvanično započeta u parku kod zgrade Skupštine AP Vojvodine gde su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić zasadili nove sadnice lipe.

Akcija ozelenjavanja održana je i u Vrbasu, 4. i 6. decembra, kada je posađeno ukupno 150 sadnica crnog bora u Gerontološkom centru Vrbas, na zelenim površinama u oba odeljenja ustanove.

Na ovaj način su odeljenje u Vrbasu i odeljenje za smeštaj korisnika u Kucuri oplemenili znatan deo zelenih površina novim sadnicama.

"Nedelja za zeleniju Vojvodinu" sprovodi se kao deo aktivnosti koje proizilaze iz donete Deklaracije o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini, usvojene u maju ove godine u Skupštini Grada Novog Sada, a kojom je predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu.

Opredeljenje AP Vojvodine da se eliminišu ozbiljne štete koje bacanje plastičnih kesa i drugih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu nanosi ekosistemima ima za cilj odgovornije upravljanje životnom sredinom, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana na teritoriji pokrajine.

Foto: Pokrajinska Vlada

grad novi sadJavno preduzeće “Vojvodinašume”Nedelja za zeleniju VojvodinuPokrajinski sekretarijat za urbanizam i zažtitu životne sredinepoziv volonterimavolonterivrbas