Krcko Oraščić u Sava centru

Moskovski gradski balet (Moscow City Ballet) oduševio je Veliku salu Sava centra punu iskrenih fanova jednog od najčuvenijih svetskih baletskih šouova. Uprkos malim tehničkim problemima (pa i balerine su ljudi i smeju da se sapletu) videli smo spektakl i za oko i za dušu!

Tokom dva dana u Sava centru, beogradska publika je iskreno uživala u kvalitetnom klasičnom baletu u izvođenju ansambla Moskovskog gradskog baleta - jedne od najčuvenijih na svetu. Publika je bila u prilici da uživa u dva klasika Petra Iljiča Čajkovskog - 7. decembra u "Labudovom jezeru", a sledećeg dana u "Krcku Oraščiću" (pogledajte našu fotogaleriju sa ovog baleta!).

Oba dana, pun Sava centar je u ekstazi uživao u kolosalnoj baletskoj predstavi vrhunski balerina i baletana, kao i prelepim, poznatim melodijama Čajkovskog. Na kraju, uprkos malim tehničkim problemima (na "Krcku Oraščiću" se jedna balerija saplela), Moskovski gradski balet je dobio više nego zaslužene ovacije.

Pre 22 godine, Moskovski gradski balet osnovao je ugledni ruski koreograf Viktor Smirnov-Golovano. Od 1981. godine ansambl je nebrojeno puta gostovao po svetu i uspesi koje su postigli izvan Rusije svrstavaju ih u grupu ruskih baletskih ansambala sa najviše inostranih gostovanja.

Samo u Velikoj Britaniji, Moskovski gradski balet je od 1991. godine imao preko 1.200 nastupa. Između ostalog, videla ih je i publika u Poljskoj, Belgiji, Kipru, Egiptu, Nemačkoj, Hong Kongu, Japanu, Izraelu, Sjedinjenim Američkim Državama, Kini, Singapuru.

K.M.