PAŽLJIVO BIRAJTE: Nije sva garderoba za četrdesetogodišnjakinje

Želite da budete žena od stila i u četrdesetim. Niste od onih koji slepo prate modu, ali ne biste baš ni da se oblačite neprikladno "svojim godinama". Ako vam je već stalo do prikladnog izgleda, neka odeća, možda i vama najdraža, moraće ode u zaborav.

Evo šta kažu modni stručnjaci, koja to garderoba više nije za vas, spisak nije dugačak, ali je objektivan.

Providna odeća je više za mlađe osobe

Kako dizajneri kažu, providna odeća je namenjena ženama mlađe populacije. Žene u zrelim godinama u ovakvim komadima izgledaju isuviše vulgarno.

Ono što modni dizajneri vide kao alternativu je odeća sa delovima koji su od čipke ili sličnog providnog materijala. To mogu biti suknje sa čipkanim delovima, možda neka maksi suknja sa jednim providnim delom, bluza sa čipkastim rukavima i neki sličan detalj na odeći koju volite da nosite.

Kratke majice nisu odeća za zrele žene

Ni jedna žena ne bi smela sebi da dozvoli sebi ovakav komad odeće, ma koliko dobro izgledala u njoj. Kratke majice koje otkrivaju stomak, zaboravite i one su namenjene mlađim devojkama. Strukirana majica je daleko bolji izbor u ovom slučaju. Izgledaćete elegantno, prikladno je vašim godinama, a možete ih nositi i uz suknje i uz pantalone. Na posao ili u grad.

Uske i iscepane farmerke su odeća koju treba da zaboravite

Ženama u četrdesetim bolje pristaju ženstveniji modeli farmerki, kao što su pantalone dubokog kroja ili klasične pantalone sa ravnim ili malo širim nogavicama koje odlično idu uz štikle.

Previše nakita

Kako mnogi stilisti kažu, ne sme preterivati sa nakitom posle četrdesete, jer tada treba da vlada umerenost, a nagomilavanje nakita može samo da vam doda godine.

Vrećasta i glomazna odeća je prošlost

Ne treba da nosite preuske stvari, ali ni one prevelike i vrećaste. Nećete izgledati mršavije u vrećastoj odeći, postići ćete, upravo, suprotan efekat. Nosite odeću koja prati vaš oblik tela i bićete savršene.

Šarena odeća je za izbegavanje u širokom luku

Možda ste dok ste bile mlađe volele šarenu odeću. Sada više nije vreme za to, naročito za šarenilo od glave do pete. Izgledaćete smešno. Ne pratite trendove pošto-poto. Dovoljno je da svoj izgled upotpunite nekom dobrom torbom i odličnim cipelama sa malo nižom štiklom. Budite svoje i sebi savršene.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

čipkagarderobaiscepane farmerkekratke majicemodanakitprovidna garderobaprovidni materijališarena odećavrećasata garderoba