MUDAR IZBOR: Odgovarajućom garderobom prikrijte višak kilograma

Mnoge žene kubure s viškom kilograma. Masne naslage najčešće se talože u predelu stomaka i zadnjice. A s dolaskom toplog vremena čitava figura biva mnogo izloženija pogledima. Modni znalci, na sreću, ističu da se uz izbor odgovarajućeg kroja i dezena sve nesavršenosti na telu lako mogu prikriti. Uz nekoliko jednostavnih caka, svako može izgledati mnogo bolje. Odgovor na pitanje Kako prikriti višak kilograma lakši je nego što se misli.

Kako bi se izbeglo preterano znojenje, a koži se omogućilo da diše, poželjno je da sva garderoba bude od nekog prirodnog materijala, kao što su pamuk, lan ili viskoza. Sintetičke tkanine s velikim procentom likre treba izbegavati i zbog toga što će se prilepiti uz telo i dodatno istaći njegove nepravilnosti.

Haljine i majice sa V-izrezom naglašavaju liniju vrata i ističu dekolte, pa su samim tim odličan izbor za dame s viškom kilograma. Kad je reč o suknjama, vodoravne pruge i plisirani modeli nikako ne bi trebalo da se nađu u njihovom garderoberu. Ženstvenost se uspešno pak može istaći suknjama ravnog kroja i srednje dužine. One će učiniti da noge deluju duže i vitkije.

Tokom godina metabolizam usporava, a svaka uneta kalorija postaje vidljiva. Zadnjica gubi tonus, a kukovi se šire. Pri kupovini pantalona ili farmerki, treba imati u vidu da punijima mnogo bolje pristaju modeli s normalnim ili visokim strukom. Plitke modele treba zaobići jer dodatno ističu salce na bokovima i stomaku. Pored pravog modela, podjednako je važno odabrati i odgovarajuću veličinu odevnog komada. Pokušaj da se figura vizuelno suzi kupovinom dva broja manjih farmerki osuđena je na propast. Jedna od zabluda jeste i da prevelika odeća prikriva višak kilograma.

Nakon kupovine garderobe, potrebno je odabrati i aksesoar. Upadljive minđuše ili ogrlica usmeriće poglede ka licu, a dobro rešenje je i nošenje ešarpe koja ležerno prekriva trup. Kada je o obući reč, baletanke i ravnu obuću obavezno treba zameniti cipelama sa srednjom potpeticom – i time će silueta biti izdužena.

Bez obzira na to koji konfekcijski broj nosite, harizma i samopouzdanje kojima zračite uticaće na to kako vas okolina doživljava. Uz osmeh i vedar duh, sitne nesavršenosti niko neće ni primetiti!

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

dezenfarmerkegarderobakomad garderobekrojlanmodaobućapamukpantalonesiluetastrukV-izrezvišak kilogramaviskoza