Kozmetika za bolju prodaju

Generalni direktor Industrije motora "Rakovica" (IMR) Zoran Radosavljević izjavio je danas Tanjugu da su, prema njegovim saznanjima, namere nadležnog Ministarstva ekonomije i Agencije za privatizaciju da se, posle drugog neuspelog tendera, za to preduzeće raspiše i treći. 

- Sačekaćemo da prođe relativno kratak period od mesec i po dana, da sve organizujemo i s relaksirajućim uslovima tendera pokušamo da završimo ceo postupak - dodao je Radosavljević. On je kazao da se u IMR−u "sve vreme radi na poboljšanju generalne slike i povećanju mogućnosti kupovine".

- Između prvog i drugog tendera, završili smo sve za šta smo mislili da je u prvom tenderu bilo problem. Uradili smo socijalni program i "relaksirali" preduzeće, oslobađajući ga viška od 360 zaposlenih. S opštinom je izvršena razmena nekih objekata koji nisu ulazili u proces proizvodnje. Sportski centar predali smo na korišćenje, a zauzvrat dobili zemlju koja se vodila na opštinu, a koja je u krugu IMR-a - naveo je Radosavljević. 

Uz ocenu da se konkurentski položaj firme na afričkom i azijskom tržištu poboljšao, on je dodao da su sklopljeni i novi ugovorni aranžmani. 

- S Iranom smo ugovorili isporuku 2.500 motora u prvoj turi. Potpisali smo ugovore i s partnerima u Egiptu za isporuku 500 traktora - rekao je Radosavljević. Drugi tender za IMR, raspisan u julu ove godine, krajem prošle nedelje Agencija je proglasila neuspelim. Tendersku dokumentaciju otkupile su četiri firme, ali do krajnjeg roka za dostavljanje ponuda (9. novembra) nijedna je nije dostavila.

("Pregled")