VREME JE ZA UZBUNU: Trinaest znakova da partner nešto skriva od vas

Poverenje je ključ svake veze i većina odnosa propada jer partneri ne veruju jedno drugom. Svi mi imamo tajne, ali ako želimo da gradimo vezu, poverenje mora da nam bude osnova. Dobra komunikacija je ključna, ali ponekad postoji razlog za sumnju da partner nešto skriva od vas. Vrlo je važna iskrenost među partnerima i bez nje veza neće opstati. Odnosi među ljudima su zapravo veoma krhki i jedna mala skrivena tajna može da sruši sve što se godinama gradilo.

Postoje znaci koji vrlo lako mogu da pokažu da li partner skriva nešto od vas. Ukoliko ih primetite, morate da reagujete. Ipak, pre nego što učinite nešto glupo, prikupite informacije. Predstavljamo vam moguće znakove koji će vam pomoći da prepoznate da li partner nešto skriva od vas.

Njegov glas se menja

Ako primećujete promenu tonaliteta glasa dok partner razgovara s vama, možda vas laže. Ako pročisti grlo češće nego inače ili teško diše znači da izmišlja. To je prirodna reakcija njegovog tela kad se nervira zbog nečeg.

Izbegava kontakt očima

Oči mogu da otkriju mnogo emocija, tako da ako partner tokom celog razgovora izbegava vaš pogled, to je zato što ne želi da nešto otkrijete. Možda možete da prepoznate strah u njegovim očima i zato ne želi da vas pogleda.

Njegovi odgovori su nejasni

Komunikolozi tvrde da ako osoba gleda na desnu stranu dok odgovara na pitanje to znači da pokušava da se priseti neke uspomene, a ako gleda na levu - znači da laže. Ako su partnerovi odgovori nejasni ili neobično detaljni, a dok ih izgovara gleda na levu stranu, on laže. Još jedan znak za razotkrivanje je kada on na vaše pitanje odgovori pitanjem jer tako pokušava samo da dobije nešto više vremena za smišljanje laži.

Nervozan je kad ste sami

Tajne mu stvaraju nemir, pogotovo kad ste sami i kad u blizini nema nikoga na koga bi vaša pažnja mogla biti usmerena. Biće pod stresom, moći ćete da osetite njegovu nervozu i želju da ode. Ako se tokom razgovora partner odmiče od vas, to može da bude znak da nešto skriva. Grickanje noktiju znak je nesigurnosti ili teskobe. Drugi način da prepoznate da li laže jeste gledanje onoga što radi rukama. Ako partner obično ne drži ruke u džepovima, ali odjednom počne to da radi, pokazuje znak nervoze i panike, te tako vidite da laže ili ćuti o nečemu vrlo važnom.

Usmerava pažnju na druge

Kada partner želi da skrene pažnju sa sebe, stavlja fokus na druge jer se oseća krivim zbog nečega. Pokušava da preusmeri pažnju na nešto što vi ili vaši prijatelji i porodica radite pogrešno kako bi se neko drugi loše osećao uz njega.

Uvek ima svoje "pokeraško lice"

Budući da izrazi lica mogu puno da kažu o tome kako se neko oseća, ako vaš partner nešto krije, možda će pokušati da održi bezizražajno lice. Ako ne menja izraze, nećete moći lako da ga "pročitate".

Previše trepće

Učestalo treptanje može da bude znak laganja. Laganje je stresno, a pod stresom se povećava broj treptaja. Dakle, ako primetite da vaš partner trepće više nego inače, možda vas laže.

Prebacuje krivicu na vas

Čuvanje tajni od vas, može da mu nabije osećaj krivice jer nije iskren prema vama kako bi trebalo da bude. Tako bi mogao da "pukne" i pokuša da prebaci krivicu na vas, te da vas natera da razmišljate gde ste pogrešili i šao nije u redu s vama.

Radi više nego inače

Ako njegova gomila posla ne može da se objasni nedavnim napredovanjem ili godišnjim obračunom, laže vas. Ako partner ima više razloga da ostane do kasno na poslu ili ima više poslovnih putovanja nego inače, možda posao koristi kao izgovor za prikrivanje nečega.

Vaš seksualni život više ne postoji

Ako osetite da vašeg partnera više ne zanima seks s vama, vreme je da s njim ozbiljno porazgovarate. Može biti da već ima nekoga ko ispunjava njegove seksualne potrebe i skriva činjenicu da vas vara.

Odjednom se sređuje gde god da ide

Ako partner iznenada počne da vežba i da obnavlja svoj ormar, verovatno pokušava nekome da bude privlačniji. Ako izgleda isto za vas, ali mnogo bolje za posao ili društvene događaje, možda pokušava da zavede drugu ženu.

Teško je doći do njega

Ako vam je teško da saznate gde vam je dečko ili on ne odgovara na vaše pozive ili poruke, to je ujedno i znak da je teško doći do njega na emocionalnom nivou. Nekada biste mogli da budete i u njegovom naručju, ali da se osećate kao da su njegovo srce i um s nekim drugim. To je znak da je vaša veza nažalost gotova.

Ne smete da dirate njegov mobilni telefon

Iako je privatnost važna, ne bi trebalo da postoji razlog da vam partner ne dozvoljava da koristite njegov mobilni telefon. Ako neprestano prima poruke, a ne dopušta vam da vidite od koga, apsolutno nešto skriva od vas...

Izvor: Prva.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

govor telaljubavpartnerpogledprevaraseksskrivanjetajna