RAZBIJTE IH: Nekoliko seks tabua to ne bi trebalo da budu

Kad prestanete u krevetu da razmišljate o stvarima kao da su zabranjene, mogli biste da doživite najbolji orgazam u životu, a i seks će vam postati intimniji i zabavniji, poručuju stručnjaci.

- Postoji mnogo parova koji u potpunosti izbegavaju seksualne odnose tokom menstruacije, jer jedan ili oba partnera to smatraju tabuom ili čudnim. Međutim, to ne bi trebalo da bude tako. Uz malo pripreme i dodatnog čišćenja, seks tokom menstruacije može biti jednako zabavan, kao i bilo kada u toku meseca - rekla je Emili Bruks, stručnjak za seks i veze.

Mada nije nužno tabu, seks bez dodirivanja genitalija (odnosno, peting) nešto je što većina odraslih ne radi.

- Iako se nekim ljudima čini kao da se radi o nečemu što je rezervisano za mlade koji tek počinju sa seksom, fokusiranje na partnerovo telo, istraživanje i posmatranje načina na koji reaguju na razne vrste dodira na neočekivanim mestima mogu da budu i erotski i intimni - objašnjava seksolog Emili Šejn.

Seks može da znači šta god vi želite. Suprotno od onoga na šta ste možda navikli, to ne mora da podrazumeva penetraciju.

Seksualne igračke, mada su i same po sebi zabavne, mogu da dodatno poboljšaju seks sa partnerom.

- Seksualne igračke mogu da pomognu paru da doživi orgazam u isto ili skoro isto vreme, a dodaju i novu dimenziju i senzacije seksu. Igračke mnogim parovima pomažu da se zabave u krevetu, a i da postignu veći nivo intimnosti - rekla je seksolog Sira Dejsah.

Male grubosti, ali uz pristanak, nisu ništa strašno, saglasni su seksualni terapeuti.

- Ugrizi i slične stvari mogu nekima da donesu mnogo zadovoljstva. Kao i kod svega drugog, dok svi uključeni znaju šta mogu da očekuju i pristali su na to, nema razloga da povremene grubosti budu tabu - rekla je Kejla Lords, sa internet-stranice koja se bavi seksualnim odnosima.

Izvor: Cosmopolitan/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

menstruacijapenetracijaseksseks tabuseksualne igračkeseksualni odnositabu