MUŠKARCI, OPREZ: Pet najčešćih ženskih laži tokom seksa

Ako su nas omiljene romantične komedije naučile ičemu, onda je to spoznaja da žene ponekad lažu u krevetu, bilo da glume orgazam ili podižu ego muškarcu...

Seksolog Nađa Bokodi uverena je da ne postoji žena koja se ne služi lažima u spavaćoj sobi, a za News.au navela je pet najčešćih laži kojima se služe tokom seksa.

Ona smatra da je ženama usađeno da stave svoje potrebe po strani kako bi udovoljile drugima, te koriste laži kako bi ugodile partnerima.

1. Glumljenje orgazma

Bokodi tvrdi da je većina žena barem jednom lažirala orgazam.

- Još uvek nisam srela muškarca koji nije uveren da je svaku ženu s kojom je spavao doveo do nezaboravnog vrhunca - ističe Bokodi.

Dodaje da je lažiranje orgazma efikasna taktika za ubrzavanje lošeg seksa, ali upozorava žene da na taj način šire "virus koji je poznat kao - muškarci koji misle da su božji dar ženama u krevetu, no zapravo su užasni u seksu".

2. Veličina penisa

Prirodno je davati komplimente partneru u krevetu pa je jedna o najčešćih laži koje žene izgovaraju tokom seksa ona o veličini penisa.

Bokodi tvrdi da žene obično koriste tu laž s muškarcima koji su opterećeni veličinom svog ponosa, odnosno onima kojima je potrebna stalna validacija kako bi se osećali dobro.

- Radi se o istim muškarcima koji su uvereni da je veličina penisa povezana s mogućnošću da dovedu ženu do vrhunca, što nikako nije slučaj - dodaje Nađa.

3. Pretvaranje da je neiskusna

Nađa Bokodi tvrdi da se neke žene pretvaraju da su neiskusne kako bi podigle samopouzdanje partneru.

"Nikad ovo nisam radila" ili "Obično ne radim ovo", samo su neke od varijacija ove laži.

Bokodi tvrdi da se njom žene služe kada su u vezi s nekim ko ne može da podnese činjenicu da su one imale seksualne partnere pre njega.

4. Pranje zuba

Bile ste blizu orgazma baš kada je vaš partner dostigao svoj? Bokodi preporučuje trik s električnom četkicom za zube.

Ako partner nije uspeo da ih zadovolji, neke žene će nakon seksa otići u kupatilo s vibratorom.

- Kada nemamo srca da muškarcu kažemo da nas je više uspavao, nego doveo do vrhunca, brzi susret s igračkom nikad ne razočara, a uvek možete da okrivite električnu četkicu za zujanje - kaže Nađa.

5. "Imam nizak libido"

Bokodi tvrdi da ovo ne znači da žene nisu zainteresovane za seks, već da im nije primamljiv loš seks. Tom laži služe se u vezama koje ih ispunjavaju, ali nisu seksualno uzbudljive.

- Žene ne izgovaraju ove laži iz pohlepe i sebičnosti budući da njima još više stavljaju svoje potrebe u drugi plan. Izgovaraju ih iz istog razloga zašto se lažno smeškaju na ulici, ostave pola hrane na tanjiru iako su gladne i izvinjavaju se jer su zauzele mesto. Poricanje postojanja naše seksualne želje jedan je od brojnih načina kojima ignorišemo svoju ugodu i preispitujemo svoje instinkte. To nisu laži koje samo govorimo muškarcima, već su to laži kojima zavaravamo sebe - zaključuje Bokodi.

Izvor: Prva.rs/Net.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

egolažlibidoljubavorgazampenispretvaranjeseksseksologseksualna željaseksualni odnosivibrator