Partizan “potopio” Jadran u Igalu

BEOGRAD, 16. februar 2011. (Beta) - Vaterpolisti Partizana savladali su u Igalu ekipu Jadrana sa 13:8 (4:2, 3:3, 5:2, 1:1) u utakmici prvog kola četvrtfinalne A grupe Evrolige.

U drugoj večerašnjoj utakmici ove grupe, Jug je u Dubrovniku savladao Budvu sa 10:6.

Izabranici Igora Milanovića oštro su počeli utakmicu i veoma brzo poveli sa 2:0, pogocima Duška Pijetlovića i Nikole Rađena.

Potom je došlo do malog pada u igri crno-belih što je Jadran iskoristio i izjednačio golovima dvojice Filipovića - Đordja i Petra.

Završnica prve četvrtine pripala je beogradskoj ekipi, koja je do nove prednosti došla golom Vlade Vujasinovića, a četvrti pogodak za Partizan dao je Marko Avramović.

Nekadašnji reprezentativac SCG Vladimir Gojković postigao je četvrti pogodak za Jadran, a zatim je Milan Aleksić sa dva brza gola doneo Partizanu vodjstvo od 7:4. Jadran je na to odgovorio pogotkom Danijel Premuša.

Odličnu igru vaterpolisti Partizana pružili su u trećoj četvrtini u kojoj je dvostruki strelac bio Aleksandar Radović, a po jedan gol postigli su Vujasunović, Teodoros Hadžiteodoru i Dušan Mandić.

Poslednja četvrtina bila je "miroljubiva", pošto su po jedan gol za svoje ekipe postigli Hadžiteodoru i Uroš Kalinić.

Crno-beli u sledećem kolu 9. marta na Banjici dočekuju ekipu dubrovačkog Juga.