KOLEGINICA MI JE PRODUŽILA ŽIVOT: Ivona Pantelić iskreno o borbi sa rakom dojke

Voditeljka RTS-a Ivona Pantelić uspela je da pobedi rak dojke i sa osmehom na licu vratila se na male ekrane, a sada je otkrila kroz šta je sve prošla tokom borbe sa opakom blešću.

- Ja, recimo, ne bih ni otišla na mamograf da moja drugarica i koleginica, lektorka Slađa, nije bila uporna. Mislila sam da je dovoljno što redovno idem na pregled i ultrazvuk. "Hajde Ivona" - nije odustajala kada je stigao pokretni mamograf. Pošto nisam imala pedeset godina, i po protokolima nisam spadala u rizičnu gupu, nisu me stavili na spisak. Na kraju, ona je običnom olovkom upisala moje ime i tako mi produžila život - započela je voditeljka za "Hello!".

Ivona je priznala i da joj je podrška najbližih najviše značila, te da se plašila kako će oni prihvatiti vesti da boluje od opake bolesti.

- Strepela sam kako će vesti prihvatiti oni kojima je iskreno stalo do mene. S druge strane nervirali su me komentari "strašno" ili "pa, kako je to moguće", izgovoreni tek da bi se nešto reklo. Bežala sam od sažaljenja. Istančaju se osećaji, u deliću sekunde sam mogla da prepoznam šta ko misli.

Voditeljka je na svu sreću uspela da se izbori sa kancerom, te je otkrila i kako se osećala kada joj je doktor saopštio da je zdrava.

- Nezaštićeno, kao da nemam krov nad glavom. Deset meseci sam neprekidno trčala na neke preglede, terapije, kontrole.

Izvor: Blic.rs/Hello!
Foto: ivonapantelic/Instagram

ivona pantelićkancerrtstumor dojke