TEYA DORA NASTUPA ŠESNAESTA: Finale "Pesme Evrovizije" u subotu od 21 čas na RTS 1

U subotu, 11. maja u 21 čas, na Prvom programu, u direktnom prenosu iz Malmea, pratićemo finale 68. takmičenja za "Pesmu Evrovizije".

Nakon uzbudljivih nastupa u polufinalima, borba za prestižnu nagradu trofej Evrovizije se nastavlja u finalu u kojem se takmiči 26 izvođača.

Predstavnica Srbije, Teya Dora sa numerom "Ramonda" nastupa u drugoj polovini finala pod rednim brojem 16. Sa prostora bivše Jugoslavije u finale su se takođe plasirali i predstavnici Slovenije i Hrvatske.

Foto: Promo

Prema propozicijama takmičenja, u finale su se automatski plasirali članovi takozvane "Velike petorke" - Nemačka, Španija, Italija, Velika Britanija i Francuska, a sa njima i prošlogodišnji pobednik Švedska. Osim njih, u finalu ćemo gledati i slušati predstavnike Ukrajine, Luksemburga, Holandije, Izraela, Litvanije, Estonije, Irske, Letonije, Grčke, Norveške, Srbije, Finske, Portugala, Jermenije, Kipra, Švajcarske, Slovenije, Hrvatske, Gruzije i Austrije.

Od prošle godine u polufinalnim večerima glasa isključivo publika, a gledaoci iz država koje se uopšte ne takmiče moći će takođe da glasaju i to putem evrovizijske aplikacije za glasanje www.esc.vote.

Direktan prenos finala "Pesme Evrovizije" pratite od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, Radio Beograd 1 i preko multimedijalne platforme RTS Planeta.

Komentator prenosa: Duška Vučinić

Foto: Promo

Izvor: Promo
Foto: Promo

duška vučinićevrovizijaIzbor za pesmu EvrovizijePesma evrovizijePesma Evrovizije 2024rtsRTS 1Teya Doratop_slider