Lea Sekulić o ulozi u seriji "Kosti": Kristina ide dalje tražeći prostor između dobra i zla

Sudeći prema prvim reakcijama publike i kritike, serija "Kosti" je prošlog vikenda prikovala brojne gledaoce uz TV ekrane. Već u prvoj epizodi upoznali smo Kristinu Govorušu, sestru glavnog junaka Koste - naivnu devojku, koja, kada odluči da se okrene budućnosti i konačno složi stvari u svom životu, od mladog biznismena dobija nepristojnu ponudu...

Mlada i talentovana glumica Lea Sekulić, koja igra ulogu Kristine, rođena je u Rijeci, a diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Lea trenutno živi u Estoniji, gde pohađa master studije glume.

U Estoniji je pao prvi sneg, na snazi su pravila o zaštiti od koronavirusa, pa Lea kaže da uglavnom sedi kod kuće, prati online nastavu i piše eseje za fakultet. U međuvremenu, uživa u sjajnim komentarima za ulogu u "Kostima" koji joj stižu sa svih strana: "Posle prve dve epizode serije utisci su veoma dobri, dobijam mnogo pozitivnih kritika. Izuzetno mi je drago zbog cele ekipe, nekako se od početka znalo da će serija imati uspeh, s obzirom na popularnost "Mesa" i na kvalitet celog tima. Nije me iznenadilo što je gledanost prošlog vikenda bila tolika i zahvaljujem gledaocima."

O liku koji tumači, Lea kaže: "Kristina je mlada devojka koja ima visoke moralne vrednosti, ide u crkvu, dobroćudna je i prosta - tek kreće u život. Međutim, na jedan veoma nelagodan način se suočava sa svetom u kojem živi, koji je korumpiran, patrijarhalan i pun nepravde.Ne želim da otkrivam šta će se desiti dalje u seriji, ali nekako su u ovoj seriji svi borci, pa tako i Kristina - tražiće nekakav prostor između dobra i zla. Nadam se da će gledaoci ostati uz seriju i videti šta de se desiti dalje".

Prošlog vikenda videli smo potresnu scenu nasilja nad Kristinom. O tome kako se osećala snimajući takve scene, Lea kaže: "Saša Hajduković i Nikola Pejaković su vrlo profesionalno radili na tome, bili su vrlo pažljivi, tako da je sto se snimanja tiče i tehničkih stvari sve išlo bez većih problema. Ta scena je zahtevna i veoma bitna. Ona predstavlja raskrsnicu jer posle nje stvari počnu da se kreću u jednom određenom smeru. Međutim za Kristinu je to bitan momenat zbog toga sto se u toj sceni ona bori sa sobom. Ona je uvek je između tih moralnih vrednosti i onoga što želi ili ne želi da uradi, a posle se treba i pomiriti sa tim što je uradila, što joj baš i ne uspe upravo zbog njenih duhovnih uverenja".

Lea kaže da joj je značilo što je studirala u Banjaluci, jer je mogla da usvoji mentalitet i bolje razume likove u "banjalučkoj trilogiji".

Imala je manju ulogu u "Mesu" , jedan je od glavnih ženskih likova u "Kostima", a bila bi joj čast ako bi dobila ponudu za ulogu u trećem delu, "Koži": "O "Koži" ne znam nista, iako željno iščekujem da vidim scenario, jer ne sumnjam u Pejakovića za koga mislim da je jedno multitalentovano biće. Ako me pozovu da se pojavim u trećem delu, biću više nego srećna da prihvatim ponudu. Verujem u Sašinu i Nikolinu viziju i zahvalna sam produkciji i celom timu koji su nam dali priliku da napravimo nešto hvale vredno".

Lea otkriva da počev od treće epizode, koja nas očekuje u subotu u 20 časova na RTS 1, priča odlazi na jednu sasvim novu teritoriju. "Čula sam od tehničke ekipe da je treća epizoda odlična, ja je još nisam pogledala i jedva čekam da to učinim."

Lea na leto završava studije i planira da se vrati u naše krajeve. Kaže da će prvo otići u Banjaluku, grad koji joj je jako prirastao za srce i u kome ima mnogo prijatelja.

Šta je to što će Lei i ostalim junacima serije "Kosti" promeniti živote i odvesti ih u neočekivanom pravcu - ne propustite da saznate u subotu i nedelju u 20 časova na RTS 1.

Autor: Nadlanu.com
Foto: RTS/Promo

Lea Sekulićrtsserija kosti