ISTAKNITE OČI NA NAJLEPŠI NAČIN: Pet koraka do savršenih obrva

Izraz - obrve su okvir lica - nije slučajan. Pravilno oblikovane obrve mogu transformisati šminku i na najlepši način istaknuti oči. Evo detaljnog vodiča sa pet koraka koji će vam pomoći da sami postignete profesionalni rezultat.

Korak 1: Čišćenje

Uklonite ostatke šminke sa obrva i pročešljajte ih čistom četkicom.

Korak 2: Tačan oblik

Pomoću četkice pronađite tačni oblik koji bi trebalo da imate. Postavite je na oba kraja nosa, da biste videli odakle bi svaka obrva trebalo da započne sa unutrašnje strane, a zatim je postavite dijagonalno u stranu nosa - pod uglom od 45 stepeni - da biste videli gde treba da se završi.

Korak 3: Uklanjanje neželjenih dlačica

Uklonite neželjene dlačice pincetom, koncem ili depilacijom uz pomoć voska. Depilacija voskom je jedna od najstarijih metoda uklanjanja dlaka koja uklanja dlačice iz korena bez izazivanja iritacije. Idealno za osetljivu kožu.

Korak 4: Popunjavanje obrva

Sledi opciono popunjavanje praznina posebnom olovkom za obrve. Mali i lagani pokreti nagore između dlaka daće idealan rezultat.

Korak 5: Završni dodir

Gel za obrve ili prozirna maskara pomoći će stabilizovanju obrva i daće vam profesionalni rezultat.

Bonus saveti - Održavajte njihov oblik svakodnevno pregledajući obrve i uklanjajući pincetom neželjene dlake.

Malo korektora na dnu obrva pomoći će vam da one izgledaju zaista besprekorno, dok će malo hajlajtera učiniti da oči izgledaju veće, a vaše lice blistavije.

Izvor: Stil.kurir/harpersbaazar.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

izražene obrvekoracilepotanegaobrveočisavršene obrve