POSTAVITE SEBI ČETIRI PITANJA: Da li ste spremne za novu vezu?

Koliko dugo je potrebno da se potpuno oporavite od rastanka? Tačan odgovor, nažalost, ne postoji.

Ipak, znamo odličan način da vam pomognemo da shvatite sebe i odlučite da period pred vama provedete u potrazi za ljubavlju ili razgovorom sa sobom. Vreme je da se zaustavite, "zamrznete" svoj Tinder nalog i posvetite vreme samoispitivanju. Pauza će biti najbolji protivotrov za nove poraze na frontu ljubavi.

Da li se trudite da zadovoljite druge?

Ne dozvoljavate sebi da napustite kuću bez šminke, čak i ako vas mrzi da se šminkate? Pokušavate da izaberete seksi odeću za izlazak, mada biste sa zadovoljstvom radije išli u rastegnutoj majici i starim farmerkama? Stalno prevazilaženje sopstvenih želja da biste zadovoljili druge ljude je očigledan znak da ne prihvatate sebe. Sve dok ne zavolite svoju individualnost i naučite da cenite svoje snage, biće teško izgraditi zdrave odnose.

Možete li da zamislite život bez ljubavne veze?

Imamo tendenciju da vidimo usamljenost negativno i to je naša greška. Pokušavajući da ispunimo unutrašnju prazninu koja je nastala nakon pauze, nastojimo da ponovo izgradimo sve, bez ispravnog razumevanja šta se dogodilo. Neuspešne romanse formiraju začarani krug. Pauza je odlična prilika da upoznate sebe i posvetite vreme pronalaženju harmonije sa spoljnim svetom. Takvi momenti su važni za formiranje ličnosti. Ignorisanje može dovesti do emocionalne krize.

Da li ste i dalje naklonjeni svom bivšem?

Malo je verovatno da će pokušaj "prebacivanja" na drugog momka biti krunisan uspehom. Pre ili kasnije, vaš novi izabranik će shvatiti da ste pristali na sastanak samo da biste "zaboravili" bivšeg na neko vreme - jer vaš odnos neće imati bezbrižnu lakoću i iskrenost koja je prisutna između dvoje zaljubljenih.

Da li osećate da se niste u potpunosti oporavili od toksičnog odnosa?

Nakon rastanka sa prvim, da li ste imali osećaj gađenja prema suprotnom polu? To ne možete da rešite bez pomoći psihologa. Pre nego što uđete u novu vezu, morate da se pozabavite onim što je izazvalo vaše nezadovoljstvo i kako se to može izbeći u budućnosti.

Izvor: Zenskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

bivša ljubavemocionalna krizaljubavneiskrenostneprihvatanje sebenezadovoljstvonova ljubavnova vezaparpartnerpauzastara ljubavtoksični odnosvezazaljubljenostzdravi odnosi