Novogodišnji koncert Stefana Milenkovića za "Doček 7529"

Sreda, 13. januar 2021. godine, RTS 2 u 20h!

U okviru Dočeka 7529, Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar, "Camerata Academica", prirediće svečani koncert povodom 2021. godine.

Na Drugom programu Radio-Televizije Srbije gledaoci imaju priliku da isprate jedinstven događaj koji spaja dve Nove godine, dva kalendara i dva računanja vremena, 31. decembar i 13. januar.

I kako je dvostrukost prisutna u uvodu ovog događaja, na sceni će se takođe pojaviti dvostrukost i to u harmoničnom odnosu dva virtuoza Stefana Milenkovića i Vasila Hadžimanova, koji će biti gost na koncertu.

Foto: Milan Josipović

U prostoru Gradske koncertne dvorane čiji je Milenković prvi umetnički direktor, preplitanje muzičkih stilova, talenata i strasti, podržaće orkestar Kamerata akademika, koju je svojevremeno akademik i kompozitor Isidora Žebeljan po kvalitetu uvrstila u rang renomiranih evropskih orkestara.

Pored toga što su muzičari uspeli da se povežu sa publikom putem televizijskog i internet prenosa koncerata u uslovima globane pandemije virusa Covid-19, novogodišnji koncert violiniste Stefana Milenkovića u okviru manifestacije Doček 7529 ide korak dalje time što daje veliki doprinos u pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture.

Novogodišnji koncert violiniste Stefana Milenkovića emituje se 13. januara u 20 sati na Drugom programu Radio-Televizije Srbije.

Izvor: Promo
Foto: Promo

doček nove godinenovogodišnji koncertrtsstefan milenkovićvasil hadžimanov