BUDITE U TRENDU: Kakav nakit će se nositi u 2021. godini?

Na smeni modih sezona, vreme je za kupovinu nakita. Upravo nakit je onaj koji će vam omogućiti da budete u trendu u 2021. godini.

Kada se smeni modna sezona, prvi na redu za obnavljanje je nakit. Garderobu uvek možete nositi više sezona, ali nakit mora ispratiti trendove. Zato saznajte kakav nakit treba da birate u 2021. godini.

Kakav nakit je u trendu u 2021. godini?

Biseri

Lažni biseri, pravi biseri, veliki ili mali... Svejedno. Biserni nakit je apsolutni trend u 2021. godini.

Apsolutni modni imepartiv ove godine biće biserne minđuše i to gotovo u svakoj prilici. Prednost se daje manjim komadima nakita, decentnijim. Ipak, pored jedva primetnih bisera na šraf dobrodošle su i viseće minđuše koje itekako upadaju u oči. Naravno, ovu poslednju varijantu treba čuvati za veče i posebne prilike.

Takođe, izuzetno su popularne biserne narukvice. Tačnije, narukvice napravljene od niske bisera. Kada su orglice u pitanju, hit su zlatni lančići sa priveskom od bisera.

Zlato

Bilo da je pravo zlato ili da je samo fino obojeni metal, zlato je ponovo u modi. Ovaj plemeniti metal svoj povratak je najavio još prošle godine, a u 2021. godini uzima pun zamah.

Ako birate zlatan nakit ili dobru imitaciju, prvi izbor bi trebalo da vam budu narukvice. Klasičan rad, sa što većim karikama je ono što treba da gledate. Ove će narukvice biti posebno popularne tokom proleća i leta kada će privlačiti punu pažnju.

Za večernje prilike možete birati krute i upadljive ogrlice od zlata, bez ikakvih detalja.

Predimenzionirani nakit

Nako što je predimenzionirana odeća bila hit prošle godine, tako je ove godine izbor nakita sveden na: što veće, to bolje. Ili birajte toliko velike komade da se jedva zadržite na granici dobrog ukusa ili se opredelite za suštu suprotnost: apsolutni minimalizam. Nijedna srednja opcija nije dobrodošla ove godine.

Svi stilisti posebnu pažnju poklanjaju velikim narukvicama. Princip predimenzioniranosti ne primenjuje se jedino na prstenju.

Kugle

Ako niste sigurni koji oblik da birate, izaberite kugle. Od metala ii bisera, na krajevima ogrlica, na narukvicama, na visećim minđušama... Kugle su ove sezone zaista izbile na čelo svih oblika.

Uz biserne i metalne, dizajneri nakita koristili su i kugle od kristala i to bezbojnih. Veličina kugli nije bitna, ali mora biti usklađena sa ostatkom nakita.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

biserikristalikuglelažni biserimindjusenakitnarukvicepravi biseriprstenjetrendzlato