Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak: Dragan Stojkov - Siguran sam da će pomoć stići u prave ruke!

Tesla

 

Ugledni prestonički mesečnik na engleskom „Diplomacy&Commerce“ u saradnji sa Hrvatskim poslovnim klubom u Beogradu, Nj.E. ambasadorom Hrvatske u Srbiji, Hidajetom Biščevićem, novinarkom Duškom Jovanić i brojnim drugim umetnicima i javnim ličnostima iz Srbije pokrenuo je humanitarnu akciju prodaje slika i fotografija pod nazivom „Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak - slikari i fotografi za stanovništvo pogođeno zemljotresom u Hrvatskoj.“

Neki od najboljih slikara i fotografa iz Srbije, kao i ambasador Hrvatske u Srbiji će pokloniti svoje radove na humanitarnoj onlajn prodajnoj akciji na sajtu http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/ a celokupan prihod će biti doniran stanovništvu pogođenom razornim zemljotresom koji je u decembru pogodio Hrvatsku.

Među umetnicima koji ovom prilikom doniraju svoja dela su, za sada, slikari i fotografi: Cile Marinković, Biljana Cincarević, Janoš Mesaroš, Jelena Blečić, Dragan Stojkov, Milena Zevu, Milena Lasić, Sever Zolak, Miša Obradović, Marko Krunić i Nebojša Babić a pozivamo i druge umetnike da se pridruže i pomognu!

- Gledao sam na vestima potresne slike zemljotresa. Taj užas koji se desio u jednom trenutku. Rastužilo me je to što se dogodilo tim ljudima. U isto vreme došao je poziv umetnicima da se priključe ovoj humanitarnoj akciji. Pogledao sam po ateljeu i prvo pomislio na Teslu, naučnika koji sa svojim pronalascima povezuje sve ljude na planeti. Svaki put kad darujem svoj rad osećam se lepo jer je to jedna od naših misija, nas u kulturi. Slika je kupljena od strane divne i plemenite osobe koja ima empatiju prema tim stradalim ljudima dr Mime iz Ciriha, a siguran sam da će pomoć stići u prave ruke. Veliko poštovanje Robertu Čobanu koji toliko nesebično daje svakodnevno - poručuje slikar Dragan Stojkov povodom učestvovanja u humanitarnoj akciji koji je donirao litografiju "Tesla".

Ujedinimo se u humanosti - pridružite se akciji za pomoć stanovništvu Gline, Petrinje i Siska!

„Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“ - Humanitarna akcija magazina Diplomacy&Commerce - tehničke instrukcije

Svi eksponati se prodaju po početnim cenama i mogu se pogledati na web adresi http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/

Upit za kupovinu dela može se poslati na mejl adresu auction@diplomacyandcommerce.rs

Ukoliko nakon isteka trajanje akcije željena slika nije prodata, kupcu će biti poslata uplatnica sa iznosom naznačenim na sajtu.

Kupljeno umetničko delo će se moći preuzeti na svečanom događaju u rezidenciji ambasadora Hrvatske koji će se, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera organizovati na dan koji će naknadno biti iskomuniciran. Program i ceremoniju uručenja kupljenih slika i fotografija će voditi pevač i glumac Frano Lasić.

Sav prihod koji se prikupi tokom humanitarne akcije prodaje slika i fotografija „Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“ magazina Diplomacy&Commerce će biti doniran stanovništvu pogođenom stravičnim zemljotresima u Hrvatskoj.

Onlajn prodaja umetničih dela, slika i radova će na sajtu magazina Diplomacy&Commerce trajati od 08.01. do 25.01.2021. godine.

biljana cincarevićcile marinkovićdiplomacy&commerceDragan Stojkovduška jovanićFrano LasićglinahrvatskaHrvatski poslovni klub u Beograduhumanitarna akcijaJanoš MesarošJelena BlečićMarko KrunićMilena LasićMilena Zevumiša obradovićnebojša babićNj.E. Hidajet BiščevićpetrinjepomocRobert ČobanSever Zolaksisakslikari i fotografi za stanovništvo pogođeno zemljotresom u HrvatskojUmetnici iz Srbijezemljotres