BUDITE U TRENDU I KADA PADA SNEG: Šalovi, kape i rukavice - neophodni zimski aksesoar

Nagli pad temperature i prvi sneg uvek nas vrati na zimski aksesoar. Evo kako da se utoplite, a da ostanete u trendu.

To što je pao sneg, ne znači da treba da se odreknemo stila. Zimski aksesoar: šal, rukavice i kapa, i te kako mogu da prate trend i pomognu vam da se istaknete u gomili.

Rukavice

O, da - zima se ne može zamisliti bez rukavica. Kako se drugačije izboriti sa hladnim volanom, čekanjem prevoza na minusu ili grudvanjem sa klincima?

Ove godine izbor je raznovrstan:

Klasične kožne rukavice

Ovo je izbor većine žena, jednostavno, jer garantuje uspeh. Kožne rukavice mogu da se nose uz jaknu, kaput, u poslovnom autfitu, ali i kada krenete u provod. One jesu malo skuplji komad, ali zato traju godinama, ako ih pravilno održavate. Jedino pravilo jeste da se moraju uklapati sa bojom jakne ili tašne.

Rukavice sa jednim prstom

Modeli koje su do skora nosile bebe: rukavice sa jednim prstom povezane uzicom, sada su trend koji trese Evropu. Pufnasti ili ćebasti materijali su izuzetno popularni kada je ovaj model u pitanju. Rukavice sa jednim prstom dolaze u obzir i u štrikanom izdanju, od prave vune.

Karirane rukavice

Ako "Vogue" kaže da su karirane rukavice od eko materijala trend, onda one definitivno jesu trend. Tu više nema šta da se doda.

Šalovi

S obzirom na to da su u modi oversajz i relativno otvoreni modeli kaputa, stilisti preporučuju da se zaštitite nekim šalom od prirodnih materijala.

Šal od kašmira

Kao i kožne rukavice, nikada ne izlazi iz mode. Ovaj mekani šal je izuzetno nežan i ženstven i pogodan za kombinovanje u raznim prilikama. Preporuka je da bude u prljavobeloj ili mlečnobeloj boji.

Šal od mohera

Još jedna od zimskih investicija, ali definitivno isplativa. Šal od čupavog mohera je luksuz i košta, ali traje godinama. I greje. Zato je preporuka da se uzme u više boja. Kombinacije na šalu bi trebalo da budu klasične ili zemljane nijanse.

Karirani šal

Baš kao i sa rukavicama - karirano se vraća u modu. Krupni kvadrati, najčešće sivo - belo- crna kombinacija su ono što tražite. Takođe, možete se odlučiti i za kombinaciju sa bordo bojom koje podsećaju na klasični muški uzorak.

Kape

Njegovo veličanstvo šešir je ove godine ponovo u modi. I to modelih iz tridesetih godina, a najčešće je pravljen od veštačkih materijala.

Šeširić od veštačke vune

Ovaj specifični čupavi materijal pravi se od poliestera, a ove godine je izuzetno popularan. Klasični šeširići uskog oboda u braon i duvan boji, rađeni od ovog materijala smatraju se apsolutnim trendom.

Šeširić od veštačkog krzna

Baš kao i šeširić od veštačke vune i ovaj je nizak, mek i uskog oboda. Preporuka stlista je šešir od veštačkog krzna u bordo boji. Ukoliko ste ipak sportski tip, a i ne volite da vam zebu uši, onda je za vas izbor pilotska kapa od veštačkog krzna.

Klasična vunena kapa

Klasične štrikane kape, naročito ako su od mohera, mogu da prođu u sportskim kombinacijama. Važno je da je rad krupan i da su ovakve kape jednostavne, jednobojne i, pritom, svetlih boja.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

aksesoaraksesoarikapakaperukavicešalsnegzima