Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak: Cile Marinković - Dužni smo da pomognemo ljudima u nevolji

Ugledni prestonički mesečnik na engleskom „Diplomacy&Commerce“ u saradnji sa Hrvatskim poslovnim klubom u Beogradu, Nj.E. ambasadorom Hrvatske u Srbiji, Hidajetom Biščevićem, novinarkom Duškom Jovanić i brojnim drugim umetnicima i javnim ličnostima iz Srbije pokrenuo je humanitarnu akciju prodaje slika i fotografija pod nazivom „Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak - slikari i fotografi za stanovništvo pogođeno zemljotresom u Hrvatskoj.“

Neki od najboljih slikara i fotografa iz Srbije, kao i ambasador Hrvatske u Srbiji će pokloniti svoje radove na humanitarnoj onlajn prodajnoj akciji na sajtu http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/ a celokupan prihod će biti doniran stanovništvu pogođenom razornim zemljotresom koji je u decembru pogodio Hrvatsku.

Među umetnicima koji ovom prilikom doniraju svoja dela su, za sada, slikari i fotografi: Cile Marinković, Biljana Cincarević, Janoš Mesaroš, Jelena Blečić, Dragan Stojkov, Milena Zevu, Milena Lasić, Sever Zolak, Miša Obradović, Marko Krunić i Nebojša Babić a pozivamo i druge umetnike da se pridruže i pomognu!

- Smatram da je umetnikovo angažovanje u obiasti humanitarnog rada dužnost, odgovornost i mogućnost da pomogne u najtežim situacijama. Tokom svoje pedesetogodišnje umetničke karijere, posebno od rođenja moje ćerke Danice, izuzetno sam bio aktivan na tom polju i često sam donirao svoja dela sa ciljem pomoći onima kojima je to neophodno. Tako sam se i ovoga puta uključio da svojim doprinosom i donacijom svog dela, pomognem, pre svega, ljudima koje је zadesila ova prirodna katastrofa. Slika koju sam donirao jе nastala 2019. godine kao neki predosećaj za dane koji su došli i doneli veliku epidemiju virusa korona. Naziv "Teatar" potiče iz moje teme kojom se dugo godina bavim, a koja u sebi sadrži neophodnu dozu optimizma, ali isto tako i poruku da će se sve nedaće prebroditi, u šta moramo da verujemo - kaže Cile Marinković povodom učestvovanja u humanitarnoj akciji.

Ujedinimo se u humanosti - pridružite se akciji za pomoć stanovništvu Gline, Petrinje i Siska!

„Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“ - Humanitarna akcija magazina Diplomacy&Commerce - tehničke instrukcije

Svi eksponati se prodaju po početnim cenama i mogu se pogledati na web adresi http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/

Upit za kupovinu dela može se poslati na mejl adresu auction@diplomacyandcommerce.rs

Ukoliko nakon isteka trajanje akcije željena slika nije prodata, kupcu će biti poslata uplatnica sa iznosom naznačenim na sajtu.

Kupljeno umetničko delo će se moći preuzeti na svečanom događaju u rezidenciji ambasadora Hrvatske koji će se, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera organizovati na dan koji će naknadno biti iskomuniciran. Program i ceremoniju uručenja kupljenih slika i fotografija će voditi pevač i glumac Frano Lasić.

Sav prihod koji se prikupi tokom humanitarne akcije prodaje slika i fotografija „Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“ magazina Diplomacy&Commerce će biti doniran stanovništvu pogođenom stravičnim zemljotresima u Hrvatskoj.

Onlajn prodaja umetničih dela, slika i radova će na sajtu magazina Diplomacy&Commerce trajati od 08.01. do 25.01.2021. godine.

biljana cincarevićcile marinkovićdiplomacy&commerceDragan Stojkovduška jovanićFrano LasićglinahrvatskaHrvatski poslovni klub u Beograduhumanitarna akcijaJanoš MesarošJelena BlečićMarko KrunićMilena LasićMilena Zevumiša obradovićnebojša babićNj.E. Hidajet BiščevićpetrinjepomocRobert ČobanSever Zolaksisakslikari i fotografi za stanovništvo pogođeno zemljotresom u HrvatskojUmetnici iz Srbijezemljotres