TIJANA AJFON IDE U ZATVOR: Starleta priznala da je organizovala međunarodnu prostituciju

Tijana Maksimović, alijas Tijana Ajfon, nagodila se sa Tužilaštvom BiH i potpisala sporazum o priznanju krivice kojim je predviđeno da se osudi na godinu dana zatvora zbog međunarodnog navođenja na prostituciju.

- Optužena je u prisustvu advokata u celosti sporazumno priznala krivicu za delo koje joj je optužnicom stavljeno na teret - rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On kaže da je predložena kazna od godinu dana zatvora.

- Predložena kazna je u skladu sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju krivično dela. Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH - rekao je Grubešić, navodeći da je Sud prihvatio sporazum.

Prema optužnici Tijana Ajfon je podsticala državljanke Srbije G. S. i S. P. iz Beograda da, u cilju pružanja seksualnih usluga, otputuju s njom u Bijeljinu, gde su na privatnoj zabavi pružali seksualne usluge za iznos od po 500 evra.

U tu svhru Ajfonka je zajedno sa G.S. i S.P., 27. maja prošle godine ilegalno ušla u BiH, preko reke Save. Odatle su odvezene na privatnu zabavu u mestu Suho Polje. Zabavu je prekinula policija u akciji "Kristal" i uhapsila osumnjičene. Na zabavi je zatečeno devet žena i 26 muškaraca. Mnogi od njih su bliski kriminalnom miljeu, imaju bogate dosijee, a neki važe za ljude bliske "Škaljarskom klanu". Imanje je bilo okruženo skupocenim automobilima "porše", "audi", "BMV", među kojima je bilo i blindiranih. U pretresu vikendice i vozila otkriveno i zaplenjeno 46 grama kokaina, medicinska droga, deset pištolja, tri pancira, preko 20.000 maraka u raznim valutama, telefoni, laptopi i slično.

Izvor: Novosti.rs
Foto: ticamaksimovic/Instagram

krivično delopriznanje kriviceprostitucijasudTijana AjfornTijana Maksimovićzatvor