MIROSLAV MIKA ALEKSIĆ PONOVO SASLUŠAN: Tužilaštvo proširilo istragu na nova krivična dela i nove oštećene

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je ponovo saslušan vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić, povodom proširenja krivične prijave koju je protiv njega podnela policija.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je protiv njega proširilo istragu na nova krivična dela i nove oštećene.

Njegov advokat Zoran Jakovljević potvrdio je da je Aleksić ispitan, ali nije želeo da iznosi druge detalje, napominjući da tu "nema ničeg spektakularnog".

Prvom naredbom o sprovođenju istrage, Aleksić se tereti za ukupno 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam dela polnog uznemiravanja, izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna bila maloletna, a prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Odlukom sudije za prethodni postupak određen mu je pritvor kako ne bi uticao na svedoke i oštećene, kako ne ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Aleksić je na prvom saslušanju u januaru u Višem javnom tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao šest učenica glume u toj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji.

Izvor: rtv.rs/Tanjug
Foto: Agape - Studio B - YouTube/PrintScreen

advokatkrivično deloMilena RadulovićMiroslav Mika Aleksićpolicijasaslušanjeseksualno uznemiravanjesilovanješkola glumetužilaštvoviše javno tužilaštvoZoran Jakovljević