KLJUČ JE U LAMINACIJI: Do savršenih obrva bez primene mikroiglica i trajnog mejkapa

Efekte laminacije obrva verovatno ste već mogli da zapazite na fotografijama brojnih poznatih žena, kao i na Instagramu. Ova inovativna tehnika nastala krajem prošle godine munjevitom brzinom širi se svetom.

U postupku laminacije koriguje se oblik, gustina i pravac rasta obrva, te se stavlja akcenat na njihovo podizanje. Konačan (polutrajni) rezultat su superglatke obrve koje izgledaju kao da ste na njih naneli gel. Bez obzira na nedostatke – proređivanje, nepravilan rast ili prekomerno uklanjanje dlačica u prošlosti – laminacija je najbolja metoda za postizanje najuverljivijih rezultata do sada.

Eksperti kažu da je zahvaljujući njoj prvi put moguće postići željeni izgled obrva bez primene mikroiglica ili polutrajnog mejkapa.

Mini-val za obrve

U osnovi, laminacija je oblik mini-vala za obrve – ovim postupkom fiksira se njihov stalan oblik u dužem periodu. Umesto formiranja lokni, fiksator u formi gela podiže obrve u željeni oblik, postojan do šest nedelja. Uz malo sreće, i do dva meseca, svakoga jutra moći ćete da se budite s gušćim i savršeno oblikovanim obrvama.

Sam proces laminacije započinje nanošenjem gela na obrve, čime se postiže njihovo podizanje, a koji aktivira hemijski proces razdvajanja ćelijskih veza u strukturi svake dlačice, što omogućava njihovo pomeranje u novi oblik. Nakon toga, obrve se češljaju i nanosi se neutralizator, kojim se obezbeđuje formiranje željenog oblika. Zatim se, radi obnavljanja hidriranosti nakon hemijskog postupka, na obrve nanosi hranljivo ulje.

Dodatni tretmani uključuju čupkanje, oblikovanje makazicama ili trimerom, depilaciju voskom, kao i bojenje obrva, u zavisnosti od stila koji se želi postići. A ukoliko želite da produžite rezultate laminacije, možete se poslužiti specijalnim, bezbojnim voskom za depilaciju obrva.

Nega nakon svega

Dermatolozi upozoravaju da se u procesu laminacije može oštetiti struktura dlake. Baš kao što učestali hemijski tretmani kose, uključujući izbeljivanje vlasi blanšom, mogu prouzrokovati istanjivanje, lomljenje, isušivanje, pa čak i gubitak kose, isto to važi i za obrve.

U hemijskim tretmanima kose (kao što je mini-val i slični tretmani trajnog uvijanja vlasi), koristi se materija amonijum-tioglikolat, kojom se razbijaju prirodne međućelijske veze u vlasima, te se tako i menja njena struktura i tekstura. Ovaj proces neminovno oštećuje kosu. Upravo zbog toga, nega obrva nakon laminacije, uz primenu ulja i hidratantne kreme (kao što to činimo i s kosom nakon hemijskih tretmana), od presudne je važnosti. Imajte to na umu!

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

dlakahemijski tretmanlaminacija obrvamejkap obrvamini val za obrveoblik obrvaobrverast obrvatrajni mejkapvlasi