GOTOVA ZA TRI MINUTA: Italijani u neverici, u Rimu postavljen automat za pice (VIDEO)

Svaka kancelarija u Italiji ima svoj automat za slatkiše, vodu i piće kao i kafu koja je jedno od omiljenih mesta za okupljanje zaposlenih. Slični automati prisutni su i na ulicama velikih gradova u kojima, pored slatkih i slanih užina kao i svih vrsta pića može da se kupi i legalizovani kanabis kao i prezervativi. No ono što Italijani nikako nisu očekivali jeste da se u zemlji pice takav specijalitet može kupiti na automatu.

Pica iz ovog automata je spremna za tri minuta. Aparat radi 24 sata dnevno i ne radi se o zamrznutim picama koje svako od nas može da stavi u rernu i ispeće za par minuta već o svežoj, tek ispečenoj pici.

Dovoljno je ubaciti novac, izabrati jednu od četiri vrste pica: margerita, kvatro formađi, djavola ili sa slaninom i sačekati da izađe pica u kartonu, baš kao kada idete u piceriju pa je poručite za poneti.

Ime ovog automata je "Mister Gou" i nalazi se u Via Katanija broj 2 u rimskom kvartu Nomentano. Automat prikazuje i način pripreme pice, mešanje brašna i vode i pravljenje testa koje se seče tako da pica dobije svoj standardni, okrugli oblik.

Dakle, sve obavljaju mašine tj. robot koji u zavisnosti od toga koju smo picu odabrali raspoređuje sastojke, a zatim se sve peče na 380 stepeni.

Kompanija na svom sajtu objašnjava da su svi sastojci sveži i da je jedina razlika u tome što je ne prave picajoli već mašina.

Prolaznici u Rimu su pomalo iznenađeni, a mnogi i nepoverljivi jer šta zapravo može da zameni čar pice i simpatične italijanske picajole. No ukoliko ste u gradu u dva noću i gladni ste, onda ovo može da bude dobra alternativa. Ali samo u tom slučaju, bar tako kaže jedan Italijan koji ju je probao i svoje iskustvo podelio na Jutjubu.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

aparat za piceitalijapicarim