IZDAO JE ROKENROL NA NAJBRUTALNIJI NAČIN: Milić Vukašinović opleo po Goranu Bregoviću

Milić Vukašinović u intervjuu za sarajevske medije ispričao je detalje o karijeri u "Bjelom dugmetu", pa je i napao svog kolegu iz benda Gorana Bregovića ističući da je "srozao ime koje je stvorio".

Bivši bubnjar pomenute grupe i frontmen "Vatrenog poljupca", odgovorio je na pitanje da li je i dalje u kontaktu sa ostalim članovima benda:

- Ne, nemam zaista. Tifa je pre ove pandemije išao na turneju s Goranom Bregovićem kao "Bijelo dugme", a to je zapravo Bregovićeva najveća prevara. To je nazvao koncertima "Bijelog dugmeta", a ustvari je išao s njegovim vašarskim orkestrom. Srozao je ime koje je stvorio, a koje je veliko. Izdao je rokenrol na najbrutalniji način - rekao je Vukašinović, pa se osvrnuo i na pitanje nestanka rokenrola:

- Dok je aktivna bila ta neka moja generacija i bilo ga je. Bilo je i tih nekih naših druženja, jer smo više i nastupali. A, danas je sve to zamrlo, nestalo, taj rok nije više aktuelan, primat je nekim jeftinim muzičkim pravcima koji nigde ne pripadaju. Moja generacija danas je stara, ali tu mislim samo na godište. Ja imam isti entuzijazam, snimam novi album, skoro pa svakodnevno se vežba. Sarajevska rok škola je još uvek uzor nekim novim mladim grupama.

Izvor: Republika.rs
Foto: vukasinovic_milic/Instagram

bijelo dugmeGoran Bregović Bregamilić vukašinovićrok muzika