POŠTUJTE TRI PRAVILA: Da li se pomiriti sa bivšim ili ne?

Društvene mreže su u velikoj meri oblikovale našu sadašnjost. Krivimo ih za pogrešan uticaj koji imaju na mlađe generacije, međutim one su, između ostalog, uticale na to da se mnogi ponovo sretnu sa svojim bivšim ljubavima i razmotre ponovni ulazak u vezu.

Nije retkost da ove veze, baš zahvaljujući tome što imaju prošlost, uspevaju da opstanu, pa se čak i završe brakom.

Za razliku od nove veze, stari problemi u nekadašnjoj vezi mogli bi početi da isplivavaju na površinu. Ako razmišljate o tome da obnovite vezu sa starom ljubavi, imajte na umu da treba da ispoštujete ova tri pravila kako bi ona bila uspešna.

1. Ne razmišljajte previše o tome

Nakon što početni entuzijazam koji vas je naveo da se povežete sa bivšim popusti, nemojte dozvoliti sebi da previše analizirate greške iz prošlosti, niti razloge koji su doveli do raskida. Možda vas je i prevario kad ste imali 17 godina, ali to ne mora da znači da će isto učiniti i sa 37. Možda ste bili suviše mladi i niste znali koliko značite jedno drugom.

2. Nemojte razmišljati u pravcu - Ja te već poznajem

Kao što ste se i vi promenili nakon 5, 10 pa čak 15 godina od kad ste raskinuli da svojim bivšim, tako se i on promenio kako fizički, tako i intelektualno. Lako je podleći starim obrasicima prilikom ponovnog povezivanja s nekim jer ste uvereni da znate sve o njemu. Dajte sebi priliku da ga ponovo upoznate. Možda vas prijatno iznenadi.

3. Budite sigurni da to želite

Pre nego što se ozbiljno upustite u avanturu pomirenja sa bivšim, pobrinite se da to zaista želite kao i da to radite iz pravih razloga. Procenite svoju trenutnu situaciju i zapitajte se da li je on osoba koju želite u svom životu. Možda ste upravo iskusili bolan raskid, razvod ili smrt bliskog člana porodice i osećate da vam treba neko, ali da li je vaš bivši taj?

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Pexels.com

bivša ljubavbivšibivši dečkobivsi partnerljubavpomirenjeraskidstara ljubav