ŽELELA SAM DA IGRAM ŠABANOVU GOCU: Sanja Marković otkrila kako je dobila ulogu u filmu "Toma"

Mlada glumica Sanja Marković koja je za ulogu Goce Zdravković u filmu "Toma" na Filmskim susretima u Nišu dobila nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu, emotivno je danas na K1 govorila o svojoj roli u filmu, o Goci i Tomi Zdravkoviću.

- Sigurna sam da je Toma voleo Gocu - kazala je Sanja u emisiji "Kec na jedanaest".

- Goca je uvek bila tu za njega, za njegove prijatelje. Možda je najispravnije reći – za sve njegovo. Kada sam je pre nekoliko dana upoznala, baš kod vas na televiziji, rekla mi je rečenicu koja možda to najbolje opisuje: "Moje je bilo da ga ispratim i da ga dočekam". I zato sam sigurna da je Toma bio opčinjen njenom dobrotom. Ona je uvek znala šta je najbolje za njega.

Sanja kaže da zna skoro sve Tomine pesme jer voli narodnu muziku, ali da pre filma o njegovom životu gotovo da nije znala ništa.

- I kada sam dobila ulogu u filmu, više sam se bavila Gocinim životom, ali naravno, kroz nju sam upoznala i njega. I onda sam ga zavolela skroz - kazala je glumica s osmehom na licu.

- Volim narodnu muziku. Noćima sam sa prijateljima slušala mog omiljenog Šabana Šaulića i "Utjehu", to mi je omiljena pesma, ti stihovi su čista poezija. I tada sam u šali rekla da bih volela da igram Šabanovu Gocu. Sutradan sam dobila poziv za kasting, za ulogu Goce, Tomine žene. Mislila sam, naravno, da se neko šali sa mnom - kazala je Sanja.

Autor: Nadlanu.com
Foto: _sanjamarkovic_/Instagram

film Tomagoca ŠaulićGoca Zdravkovićšaban šaulićSanja Markovićtoma zdravković