FUDBAL, TOMA, IZBORI, NOVAK I SERIJE: Šta smo najviše gledali na televiziji u 2022. godini?

Na listi najgledanijih programa na televizijama u 2022. godini čak 14 prvih mesta zauzeli su prenosi sa Svetskog prvenstva u fudbalu koje se prošle godine održalo u Kataru, pokazuju podaci agencije "Nielsen Audience Measurement".

U poslednjih 12 meseci najgledanija na svim televizijama u Srbiji bila je utakmica između Srbije i Švajcarske na Mundijalu.

Na drugom mestu našao se meč Srbija-Brazil, dok je na trećoj poziciji dodela pehara u Kataru.

Neračunajući Mundijal, na listi najgledanijih TV programa u Srbiji našao se domaći film "Toma", emitovan 1. januara prošle godine na RTS.

Prema podacima "Nielsena", slede kviz "Slagalica", "Dnevnik 2", pa serija "Nečista krv", svi takođe prikazani na RTS.

Na petoj ili 19. poziciji, ako računamo i prenose SP u fudbalu, je domaća serija "Igra sudbine" na televiziji Prva, što je jedini program među gledanijim a da nije sa RTS.

Od domaćih serija na listi su se našle i "Kamiondžije", iza koje slede finale "Evrovizije", fudbal Liga nacija, Evropsko prvenstvo u košarci, Svetsko prvenstvo odbojci...

Emisija "Izbori 2022" koja je emitovana na RTS 27. marta takođe se našla među najgledanijim, ali i obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića 10. decembra.

Dodela pehara na Vimbldonu zauzela je 20. mesto na listi najgledanijeg programa bez Mundijala.

Ova lista bazirana je na emisijama dužim od 10 minuta i na gledanosti ostvarenoj uživo plus odloženo do sedam dana. U analizu su uključene sve stanice sa nacionalnom frekvencijom, njihovi specijalizovani kablovski kanali, veće domaće i strane kablovske televizije.

Prethodnih godina takođe su među najgledanijim programima bili oni emitovani na RTS, a najčešće su to bili sportski događaji i domaće serije.

Izvor: Danas.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

aleksandar vučićfilm TomakatarRTS serijesvetsko prvenstvo u fudbaluToma