PO ŽELJI MERIMINE ĆERKE: Zoran Dašić otkrio da je juče objavljena njihova zajednička pesma "Ljubav traje"

Frontmen grupe "Legende" Zoran Dašić prisetio se velike umetnice narodne muzike Merime Njegomir u "Prvom redu" na K1 televiziji.

- Merima je bila poštovana i poptuno autentična tokom karijere, nije se nikad spuštala ispod neke crte, estrada je vrlo varljiva, a ona je ostala gospođa sa velikim g do kraja života. Mnogo mi je žao, još uvek se navikavam da o Merimi govorim u prošlom vremenu. Bili smo prijatelji 30 godina - bio je skrhan Zoran Dašić tokom gostovanja na K1 televizji.

Frontmen "Legendi" je otkrio da je pesma "Ljubav traje" objavljena juče na Jutjubu po želji Merimine ćerke.

- Pesma "Ljubav traje" je kruna našeg prijateljstva i objavljena je juče po želji Merimine ćerke. Pesmu smo snimili još letos i čekali smo da snimimo spot pre objavljivanja, međutim mesec dana nakon snimanja Merima je nažalost dobila rak. Ona me je zvala i insistirala da ipak snimimo spot, rekla je: "Ma staću ja na noge, taman će mi snimanje doći ako relaksacija od svega ovoga". Sa nama je na RTS-u otpevala "Ljubav traje" kao iznenađenje i zato smo juče postavili taj snimak u dogovoru sa Meriminom ćerkom - ispričao je Zoran Dašić.

Zoran je priznao u "Prvom redu" da je poslednjih deset dana bio u kontaktu sa Meriminom ćerkom.

- Merima je bila u šoku kada je saznala dijagnozu, poslednjih deset dana sam pričao sa njenom ćerkom, znao sam da je u jako lošoj situaciji. Stekao sam utisak da je prikupila snagu i odlučila da se bori.

On se prisetio kako su se upoznali i jednog nesvakidašnjeg zajedničkog nastupa.

- Nastupali smo zajedno u Kragujevu pre 30 godina, tokom radnih akcija. Akcijaši su se bili umorili od kopanja i onda je Merima sa nama iz grupe "Siluete" pevala malo rok, pa malo narodne muzike. Bila je vrlo energična žena, pamtiću je po njenom vedrom duhu - ispričao je Zoran Dašić.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: Jutarnji Program TV Happy - YouTube/PrintScreen

k1legendemerima njegomirPrvi redZoran Dašić Daša