"Kroz igru do vaspitanja": Četvrti vebinar UNICEF-ove onlajn škole roditeljstva

UNICEF u Srbiji uspešno nastavlja sa serijalom vebinara i onlajn razgovora sa roditeljima o ključnim temama roditeljstva i odrastanja malog deteta u okviru svoje onlajn škole roditeljstva.

Četvrti po redu vebinar za roditelje na temu Kroz igru do vaspitanja održaće se u četvrtak, 25. novembra, s početkom u 18 časova i trajaće 90 minuta. Svi zaintereosvani mogu da prate vebinar putem UNICEF Srbija YouTube kanala.

Učesnici vebinara su:

  • Ana Kojić, pedagoškinja u Predškolskoj ustanovi "Boško Buha" Palilula, Beograd,
  • Lana Vučičević Miladinović, porodična psihoterapeutkinja Beogradskog psihološkog centra,
  • Borka Tomović, glumica, voditeljka emisije za decu "Plava ptica", mama.

Moderator: Željka Lasić, voditeljka RTV emisije za decu "Dobro jutro lenjivci".

Teme koje će biti u fokusu četvrtog vebinara za roditelje jesu kako igra može da pomogne da dete razume, prihvati i usvaji pravila, kako da roditelji sarađuju sa detetom i izbegnu zamke vaspitanja na podsticajan način, kao i kako pomoći detetu da izrazi složena osećanja poput ljutnje, straha, tuge, zbunjenosti, stidljivosti... Posebna pažnja će se posvetiti i roditeljima, kako da brinu o sebi, o svojim osećanjima i potrebama, kao i čemu teže, poslušnosti ili samostalnosti deteta.

Svi zainteresovani koji žele da prate vebinar mogu da se prijave putem sledećeg linka: https://bit.ly/KrozIgruDoVaspitanja.

Na vebinaru će biti obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik.

Vebinar „Kroz Igru do vaspitanja“, je četvrto izdanje UNICEF škole roditeljstva pokrenute u okviru Programa Podsticajno roditeljstvo kroz igru. Ovaj program, koji u centar društvene pažnje stavlja i brigu o roditeljima i starateljima, sprovodi UNICEF u saradnji sa Vladom Republike Srbije uz podršku LEGO fondacije.

Ana Kojićborka tomovićLana Vučičević MiladinovićPodsticajno roditeljstvo kroz igruprevod na srpski znakovni jezikškola roditeljstvasrpski znakovni jezikUNICEF u SrbijiVebinarŽeljka Lasić