VANJINA BITANGA U BOJI: Premijera nove predstave Vanje Bulića u Akademiji 28

Pozorišna predstava “Bitanga u boji”, čija se premijera očekuje 27. novembra u Akademiji 28 sa početkom u 20 h, obećava veče puno zabave, smeha i pozitivne energije. Ova urnebesna komedija čiji je scenarista poznati novinar, TV voditelj i pisac, Vanja Bulić, smeštena je u današnje vreme i govori o uglednom tajkunu, koji ulaskom u kulturu želi da “opere” svoju biografiju. Angažujući dva glumca i dve glumice da pripreme pozorišni komad po svojoj želji, on ulazi u svet pozorišta sa željom da to bude prva predstava koju će finansirati.

“U radu na novoj predstavi, glumačku ekipu opterećuju međusobne razmirice, sputane i nesputane strasti, trka za preživljavanjem ali i neostvarene ambicije. Opredeljuju se da u sadašnje vreme presele „Gospođu ministarku“, „Romea i Juliju“ i „Koštanu“. Tada cela priča prersasta u urnebesnu komediju u kojoj će gledaoci prepoznati sve ono što svakodnevno preživljavaju, čitaju u novinama ili gledaju na televiziji, pa će se na kraju predstave iskreno upitati: da li je sve ovo zaslužilo smeh ili neka druga osećanja? –kaže Vanja Bulić, scenarista predstave Bitanga u boji.

Inače Vanja Bulić je poznat kao autor brojnih pozorišnih komada među kojima su: Istaknuti umetnik, Jače smo od sudbine, Rialiti obračun (Sponzoruša), a kao scenarista je radio kultni film „Lepa sela lepo gore“ i „Drugo stanje“, napisao je i nekoliko značajnih serija, a autor je i šest književnih dela humorističko-satiričnog sadržaja među kojima je i “Rupe u glavi” - knjigu koja je dobila nagradu „Radoje Domanović“, kao najbolja knjiga satiričnih priča u 2020. godini.

Režiju ovog izuzetnog pozorišnog komada potpisuje talentovana Tea Puharić, a izuzetnu glumačku ekipu čine Miloš Đorđević, Maja Šarac, Milan Čučilović i Tijana Upčev kao debitantkinja od koje se mnogo očekuje. Producent predstave je renomirana Agencija Scena koja iza sebe ima više značajnih pozoriišnih ostvarenja.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

akademija 28Bitanga u bojipozorišna predstavapremijera predstavevanja bulić