Izložba "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" otvorena u Zrenjaninu

Centar za lokalnu demokratiju u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nastavlja kampanju "OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE SU MENJALE SVET".

Ove godine kampanju su podržale i ambasade stranih država u Beogradu, pa je u projekat uvršteno deset stranih država iz celog sveta.

Kampanja "Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet” ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Na izložbi su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz celog sveta sa ciljem da predstavimo one koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti, a uprkos tome postižu veliki uspeh u svojim profesijama.

U okviru projekta, izložba će gostovati u šest gradova širom Srbije. Krajem decembra prvo otvaranje je održano Šapcu, a Zrenjanin je drugi grad u kom je danas otvorena izložba.

Ovom prilikom prisutnima su se obratili Nj.E. Eduardo Botelho Barbosa, ambasador Brazila u Srbiji i Siniša Onjin, vršilac dužnosti direktora Narodnog muzeja Zrenjanin.

Izložba će moći da se pogleda narednih sedam dana, sve do 12. januara 2022. godine.

Centar za lokalnu demokratijuizložbaministarstvo za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanjaNj.E. Eduardo Botelho BarbosOsobe sa invaliditetom koje su menjale svetSimo Salapurazrenjanin