Sinoć u Njujorku otvorena izložba Miljana Suknovića (FOTO)

Slike velikih formata Miljana Suknovića predstavljene su sinoć u galeriji Fridrih Ponton (www.friedrichspontone.com). Tokom svečanog otvaranja Njujorčani su imali priliku da se susretnu sa umetnikom i porazgovaraju. Dobroj atmosferi doprinele su brojne zvanice članovi Alumni asocijacije DAAD čiji je istaknuti član i naš umetnik Miljan Suknović.

Kao student hamburške Akademije lepih umetnosti, Suknović je izgradio brojne kontakte na nemačkoj umetničkoj sceni, a ta poznanstva je nastavio da neguje i nakon preseljenja u SAD, pa se tako i došlo do ideje o realizaciji izložbe uz podršku Američke alumni asocijacije Nemačkog servisa za akademsku razmenu (DAAD) i Nemačko – američka privredne komore Njujorka.

Foto: Promo

Suknović je na njujorškoj umetničkoj sceni prisutan već sedamnaest godina, a njegov studio u kvartu Tribeka jedno je od interesantniji mesta koje je moguće posetiti u ovom delu Menhetna.

Za sobom ima ostvarene prestžne izložbe od kojih su širokoj publici najprepoznatljivije one održane u Svetskom trgovinskom centru i na aerodromu Džon F. Kenedi kada su osim slika velikih formata bile predstavljene i slikarske instalacije.

Domaćoj publici napoznatiji je po izložbi organizovanoj u prostoru Stalne misije Srbije pri UN.

Foto: Promo

Sredinom maja Suknović je svoja dela prezentovao i kroz projekat Umetnost i enterijer kada je predstavio uzbudljive nove slikarske instalacije u novom kondominijumu na Louer ist sajdu u Njujorku. Projekat je bio realizovan u saradnji sa Dženi Ma iz Korkoran kompanije.

Izložba u galeriji Fridrih Ponton biće otvorena za posetioce do kraja juna.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Galerija Fridrih PontonizložbaMiljan Suknovićnjujork