Pomirili se Partizan i Vojvodina!

Očekujemo da će nadležni organi Fudbalskog saveza Srbije sva događanja na utakmici finala kupa objektivno sagledati i pri donošenju sankcija uzeti u obzir mladost igrača jednog i drugog kluba, kao i njihove emocije u tim spornim trenucima, navodi se u saopštenju dva kluba.

"Pozivamo i naše navijače da navijačke strasti i ponašanje svedu u okvire pristojnosti, bez mržnje, uvreda i ružnih reči", dodaje se u zajedničkom saopštenju.

Ocenjuje se da je prirodno da klubovi štite svoje interese, ali da je neophodno poštovati kulturu javnog dijaloga, sportski fer-plej i pravila fudbalskog sporta.

"Poneseni događajima i navijačkim strastima, u pojedinim trenucima smo zaboravili na ta načel
a", saopštila su dva kluba povodom finalne utakmice Kupa Srbije odigrane, 11. maja na stadionu Crvene zvezde.

"Sve što se dogodilo shvatićemo kao pouku za predupređivanje sličnih dešavanja. Sigurni smo da će biti neslaganja oko pojedinih segmenata fudbalske igre, ali smo obavezni prema navijačima i sportskoj javnosti da raspravu o njima vodimo dostojanstveno i na osnovu objektivnih činjenica", navodi se u saopštenju.

Partizan i Vojvodina su saopštili da su posebno obavezni da štite ugled fudbalskog sporta koji je u Srbiji ozbiljno narušen.

"Voleli bismo da se naša dva kluba i iduće sezone nađu u finalu kupa, jer smo dužni da ljubiteljima fudbala u Srbiji priredimo istinski spektakl koji će se pamtiti samo po lepom
", navodi se u saopštenju.

fk partizanfk vojvodinalav kup