KOLEKCIJA RASPRODATA ZA TILI ČAS: Lutke sa likom kraljice Elizabete postale predmet žestokih licitacija

Specijalna platinasta jubilarna kolekcija Barbi lutaka sa likom britanske kraljice Elizabete rasprodata je, pa je sada postala predmet žestokih licitacija na sajtu za liticacije "Ebay".

Kako su rekli iz kompanije Džon Luis, njihove zalihe lutaka po ceni od 95 funti rasprodate su za tri sekunde, pa se sada većina prodavaca na "Ebay" platformi nada da će od kolekcionara dobiti bar duplo toliko novca po komadu, prenosi Gardijan.

Igračke su samo poslednja linija proizvoda u nizu unosnog biznisa suvenira kraljevske porodice, a ostali predmeti uključuju porcelansko posuđe, peškire ili magnete za frižidere, i obično se proizvode kao uspomena na neku određenu svečanost poput važne godišnjice ili venčanja.

Britanska kraljica Elizabeta Druga dobila je sopstvenu verziju Barbi lutke na svoj 96. rođendan, a njome je obeležen platinasti jubilej - 70 godina vladavine.

Barbi lutka sa likom Elizabete Druge obučena je u haljinu biserno bele boje s plavom lentom ukrašenom minijaturnim medaljonima i trakama i ima tijaru po uzoru na onu koju je Elizabeta nosila na dan venčanja.

Elizabeta se popela na tron 6. februara 1952. godine, nakon smrti svog oca, kralja Džordža VI. Ona je monarh sa najdužom vladavinom u britanskoj istoriji.

Izvor: Euronews
Foto: The Royal Family - YouTube/PrintScreen

barbi lutkabarbikakraljica elizabeta