ZAKLETVU POLOŽILO 1.516 SLUŽBENIKA: Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

Svečanom ceremonijom polaganja zakletve pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u poslednjih godinu dana primljeni u radni odnos obeležen je Dan policije u Štark areni.

Zakletvu je položilo 1.516 policijskih službenika, koji su se zakleli da će u svom radu postupati po Ustavu i služiti časno otadžini i narodu, javlja Tanjug.

Ceremoniji obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Skupštine Ivica Dačić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, ministar odbrane Nebojša Stefanović i mnogi drugi.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Izvor: Politika.rs
Foto: MUP Republike Srbije - YouTube/PrintScreen

aleksandar vulindan ministarstva unutrašnjih poslovadan policijeivica dačićministar unutrašnjih poslovaministarstvo unutrašnjih poslovamup