OSTVARILA NAM SE NAJVEĆA ŽELJA, SPREMAMO DUET: Ceca i Anastasija Ražnatović sumirale utiske nakon prvog zajedničkog nastupa i progovorile o planovima za budućnost (VIDEO)

Folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović već tri i po decenije je na muzičkom tronu. Gotovo da ne postoji koncertni prostor koji do sada nije napunila, a najveća nagrada u karijeri joj je, kako sa ponosom ističe, publika koja je godinama prati u stopu i koja sa njom u glas peva njene najveće hitove.

Prema sopstvenom priznanju, ne postoji nastup kojeg se ne seća, a koncert u malom gradu, Probištipu u Makedoniji koji je održala, u subotu 11. juna, pred više od pet hiljada ljudi, ostaće joj duboko urezan u memoriji.

Naime, Ceca se na bini po prvi put pojavila zajedno sa svojom naslednicom Anastasijom, koju je ujedno, premijerno gledala uživo dok peva. Veliki vatromet kao i ovacije publike samo su doprineli dodatnom naboju emocija koje folk zvezda ni sat vremena nakon nastupa nije mogla da obuzda.

Medijska ekipa portala Telegraf.rs ispratila je prvi zajednički koncert Cece i Anastasije i samo sat vremena nakon koncerta folk zvezda podelila je sa novinarima svoje utiske i otkrila je da joj je zajednički koncert sa Anastasijom najlepši rođendanski poklon.

- Ovaj datum ću zaista pamtiti u svom životu jer mi je jako bitan. Danas smo se ona i ja našle na istoj sceni. To je za majku, za roditelja, ogroman uspeh. Jako sam ponosna na nju i večeras smo imale jedno prelepo veče, i da, za mene je to najlepši poklon - rekla je Ceca i dodala:

- Večeras nisam imala tremu zato što se i ona opustila. Ona je, generalno, iz nastupa u nastup sve opuštenija i sve bolja. To je sve razumljivo jer nema pevačkog iskustva kada su nastupi u pitanju. Drugačije je kada staneš, svojim imenom i prezimenom na binu ispred publike, to je odgovornost i tada nastupi pozitivna trema. Ja sam 35 godina na estradi pa je meni lako da sada govorim, ali pretpostavljam da joj nije lako, pogotovo što ima majku koja je već ostvarena u tom poslu. Deci poznatih roditelja je mnogo teže da naprave neki svoj put, pogotovo ako uđu u iste vode u kojima su im se roditelji ostvarili i napravili sjajne karijere. Što se tiče Francuske, u kojoj ste bili i vi i ispratili njen profesionalni početak, nije mi bilo svejedno. Mogu ti slobodno reći, ja koja uopšte nisam tremaroš, te večeri sam pevala na Kopaoniku i uopšte nisam razmišljala o svom koncertu. Ja sam profesionalac, toliko dugo sam u poslu i ne bih dozvolila da to moja publika oseti, ali unutar svog tela sam osećala toliku sreću, neki nemir i pomešana osećanja. Kada su mi javili "Gotovo je" odahnula sam i rekla "Dobro je, da danem dušom".

Da li si sanjala o tome da deliš binu sa svojom ćerkom i da te ona najavljuje?

- Negde i jesam, od momenta kada je ona odlučila da se bavi istim poslom. Ja smatram da je ovo najlepši posao i da treba da se bavi njime ako je talentovana kao što jeste, i ako voli, kao što voli. Treba da radi ono što voli, jer ta energija koju dobijaš od publike, ona je lekovita.

Anastasija, kakva su tvoja osećanja bila večeras? Koliko ti je bilo teško da najaviš majku i kakav je osećaj deliti scenu sa najvećom zvezdom?

- Nije mi bilo teško da je najavim, jer, ako je nekog lako najaviti, to je onda ona. Rekla sam "Žena, majka, kraljica. Srpska majka". Ponele su me emocije, ne zato što mi je Ceca majka, ona je to pokazala svime što je postigla, ništa ja tu nisam slagala. Pričajući iz ugla pevačice, meni je bila ogromna čast što delim binu sa našom najvećom zvezdom. Ona dobro zna, nas dve još nismo snimile duet iz prostog razloga što ja još treba da radim na sebi, da imam više pesama i da radim na svojoj karijeri da bih mogla da snimim duet sa takvom zvezdom, iako ona to želi. To će se desiti, samo je pitanje vremena.

Ceco, hoće li do tog dueta doći?

- Ja nemam puno dueta u karijeri, isključivo sam radila sa prijateljima, sa ljudima prema kojima ja gajim privatno emociju mimo našeg posla. Anastasiji sam rekla "Dobro, Anastasija, ja sam ti majka", a ona kaže "Ne, ja smatram da još uvek nisam dostigla taj nivo da ti i ja snimimo taj duet i ostaću dosledna tome". Ja se nadam da ću je ubediti i da ćemo snimiti što pre. Odbila je duet i otkačila me je na jedan.

Večeras si po prvi put uživo videla Anastasiju na bini. Kakav je osećaj?

- Da, gledala sam je iz auta. Tražila sam od menadžera da krenem ranije, hotel gde smo smeštene je u blizini bine i onda sam došla ranije da je vidim, pa sam je gledala onako sa strane iz auta. Prelep je osećaj.

Da li si strog kritičar?

- Nisam ja neko ko je strog kritičar. Ja ni prema kandidatima u "Zvezdama Granda" nisam stroga, sve može da se kaže na jedan lep način i da se svim tim mladim ljudima skrene pažnjam, a da ih ne ubiješ u pojam. Da im ne slomiš tu želju ili da ih na neki način ne iskompleksiraš, da im ne nabijaš tenziju. Samim tim što razgovaraju sa mnom, oni već imaju tremu, puni su poštovanja, gledaju u mene onako oduševljeno. Sad zamislite da ja kažem "Vidi dete, ovo ne valja ovako što radiš, ono ti ne valja", ispašće na kraju da ti to dete potpuno ubiješ u pojam. Bitan je lep pristup i bitno je da ono što smatraš da nije lepo uradio, da mu lično pokažeš, da mu otpevaš i da ono za tobom ponovi. Ja i Anastasiju korigujem, ona najviše voli kada sam ja prisutna u studiju zato što oseća neku vrstu sigurnosti, zato što mi veruje. U studiju se zaista trudim da budem profi, da ne budem emotivna i da nemam problem da joj kažem "Taso, ovo nije bilo dobro". Ja uđem u gluvu sobu i kažem joj "Probaj ovako, probaj onako, otpevaj mi ovo ovako.." i ona otpeva. Sigurno neću da joj kažem "Vidi, ovo što si otpevala - ne valja ništa". Jako je bitan pristup u svemu.

Anastasija uskoro izbacuješ duet sa Mc Stojanom. To je tvoj prvi duet.

- Da, prvo izbacujem duet sa njim. Snimila sam tri samostalne pesme, plus taj duet. Dakle, u nekom narednom periodu ću izbacivati to što sam snimila. Prvo izlazi taj duet, onda planiram da izbacim svoju samostalnu pesmu. Jednu brzu letnju pesmu.

Ti si se opustila i u studiju, i na nastupima, u životu. A šta je sa mamom, razmišlja li ona o novim pesmama?

- Anastasija samo dođe kući i kaže "E, dobila sam nove pesme, hajde da preslušamo". Te pesme koje ona dobija, nisu pesme za mene. Moja publika od mene očekuje potpuno nešto drugo, a ovo što ona dobija od materijala jeste njen fazon i to je za nju. Autori te vrste muzike su mnogo aktivniji, produktivniji. Može i ona da potvrdi, nisam lenja, slušam pesme, komuniciram sa autorima, ali stvarno tražim da me nešto pomeri, da bude novo, da bude drugačije. Stvarno ne želim da presnimavam nešto što sam već uradila, hipotetički rečeno. To sve što sam do sada čula, nije mi nešto novo. Manje više melodije, problem su mi tekstovi jer onu poruku koju sam ja dobijala preko Marine Tucaković, onakve tekstove i priče, prosto, to ja za sada nisam zaista čula. To mi je veliki problem. Zarad novog albuma - da spuštam lične kriterijume, ne pada mi na pamet.

Anastasija je neko ko je na početku karijere ali nema problem da da šansu mladim autorima.

- Tačno, meni je samo važno da se neko trudi i da je vredan i da to što napravi ima kvalitet. Nije mi važno da li je nekad ranije napravio neki hit. Prosto mi je važno da to što ima da mi ponudi, da je kvalitetno i da me "radi". Ja sad i javno govorim, ko god da misli da ima pesmu za mene, neka mi slobodno piše na mejl, ima kod mene na Instagramu, ja sam otvorena za saradnju.

Jesi li se malo opustila na bini, da li ti je sada udobnije i lakše?

- Mnogo. Pričale smo i posle prvog nastupa i tada sam joj rekla da smatram da će vremenom i praksom to sve da ide lakše. Ovo je sada bilo "probijanje leda". Znala sam da, kako budem više nastupala, tako ću više da se opuštam. Ta interakcija sa publikom i opuštenost polako je nastupila i smatram da će sve bolje i bolje da ide.

Anastasija niže poslovne uspehe, na ljubavnom planu je sve kako treba a šta mama kaže na napise da se Anastasija seli u Španiju?

- Svakog dana čitam nešto o nama. O sebi, o deci, njihovim emotivnim životima. Ceca ovo, Anastasija i Veljko ono...Ja bih morala po ceo dan da se bavim medijima i da demantujem. Narode, nemojte baš sve da verujete što pročitate. Njihovi izbori su isključivo njihova privatna stvar, moje jedine želje su da su oni srećni, da su zadovoljni i oni treba da sa svojim partnerima žive, a ne sa mnom. Ni ja za svoje izbore nisam konsultovala roditelje. Kod mene je to potpuno na zdravim temeljima i smatram da tako i treba. Ja sam njima najveći prijatelj u životu, najveći oslonac. Sa mnom sve dele i uvek znam kada im je najlepše i kada im je teško. Ponosna sam na to da sam postigla takav odnos sa svojom decom da kod nas ne postoje tabu teme. Oni su svesni toga da sam ja njima prvo najbolji prijatelj, ja ću im biti tu kada je dobro i daleko bilo, zlo, bez bilo kakvih predrasuda. Kada imaš decu imaš jako veliku potrebu da ih zaštitiš od svega lošeg.

Anastasija koliko ljubav utiče na tvoj posao i koliko ti te emocije koje trenutno imaš, daju stimulans?

- Celog života pričam da smatram da je ljubav ta koja pokreće sve. Kada ste emotivno ispunjeni kao što sam ja trenutno, mislim da se to negde oslikava i na spoljašnjost, i na vašu energiju koju emitujete, i generalno na sve sfere života. To sam i mami rekla kada se vratila posle nastupa, da sija.

Znači li to da je i Ceca emotivno ispunjena?

- Za razliku od Anastasije, ja sam u godinama kada me ne pokreću emotivni odnosi, odnosno ljubav između partnera i mene. Ja sam žena koja je izgradila svoj život onako kako sam htela i sada uživam u čarima toga što sam gradila. A na mladima, poput Anastasije je da vole, da se zaljubljuju.

Ceco, sledi tvoj rođendan. Kako ćete ga proslaviti?

- Ja neću slaviti svoj rođendan zato što smo imali dosta slavlja i stvarno ne mogu da slavim više ništa. Imam puno obaveza, imam nastup, 15. juna idem za Bugarsku, imam koncert u Varni. Pripremam kandidate u takmičenju, bliži se finale. Čekaju me pune ruke posla. Još i da slavim? Nemam snage.

Sledi letnja koncertna turneja, a da li će biti prostora i za odmor?

- Da, radimo celog leta, dva koncerta u Budvi kojima se radujem, pa Trebinje, biće dosta koncerata. Ali, verovali ili ne, nekako sam pronašla dve nedelje da odem na odmor u avgustu. Godinama unazad na uštrb svog zdravlja nisam imala odmor. Na primer, večeras, vraćam se sa nastupa, zaledila sam se, bilo je dosta hladno, a ona me čeka u apartmanu posle nastupa, onako opuštena, i kaže "Mogu ti reći, nije ovo lak posao". Ja joj kažem "Zakuni se, i ti si to tek večeras shvatila?", i ona se smeje.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs TV - YouTube/PrintScreen

anastasija ražnatovićceca raznatovicduetnastupsvetlana ceca ražnatovictop_slider